• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o novom timu Partizana: Obradović odabrao 13 igrača i ima obavezan uslov za nove

Autor Mladen Šolak

Partizan je sklopio tim za start sezone i izvjesno je da će u narednom periodu biti još promjena i dolazaka.

 Partizan tim za sezonu 2023/24 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

KK Partizan zvanično je predstavio u srijedu svoju novu ekipu u okviru Evroliginog "media deja". Pet dana pred prvi takmičarski meč, protiv Mornara u Štark areni u ponedjeljak uveče, jasne su konture novog crno-bijelog sastava, koji će pokušati da izjednači prošlosezonske uspjehe i da napravi korak dalje, da se plasira na Fajnal-for Evrolige.

Obraćanje Željka Obradovića uobičajeno je izazvalo veliku pažnju. Dok su na terenu u dresovima Partizana bile novajlije, kombo-bek Ognjen Jaramaz (Bajern), američki centar srpskog porijekla Frenk Kaminski (Hjuston), najzvučnije pojačanje na "spoljnim" pozicjiama Pi-Džej Doužer i poljsko krilo Mateuš Ponitka (Panatinaikos), "Žoc" je rekao da je regionalni šampion i dalje na tržištu i da još traži pojačanje. Navijači su prethodnih nedjelja i mjeseci iščekivali bombu i još je iščekuju, dok se s vremena na vrijeme pojavljuju zaista zvučna imena, poput Kendrika Nana, beka koji je i u Americi bio u stanju da postiže po 15,3 ili 14,6 poena po sezoni. Iako je on u međuvremenu bio "viđen" u Olimpijakosu, taj transfer se još nije dogodio.

"Ne znamo još ništa i nije tajna da hoćemo još jednog igrača. Ipak, ne žurimo i nećemo donositi odluke na brzinu. Trudimo se da to bude najbolja moguća opcija za Partizan i ako je ne bude, nećemo nikoga potpisati. Hoćemo da budemo sigurno da će igrač koga potpišemo donijeti dodatni kvalitet ekipi", rekao je o toj potrazi šef struke Partizana, Željko Obradović.

Kako Partizan izgleda u trenutku početka sezone i nakon priprema koje je završio sa nekoliko "vezanih" tesniih poraza (Studentski centar, Efes i Bajern). O taktičkim zapažnjima poslije priprema Obradović je rekao da bi mogao da priča satima, ali da je to sve uobičajeno. "Možemo da se sklonimo poslije jedno sedam-osam sati da razgovaramo. To bi otprilike bilo to vrijeme. Detalji su uvijek najvažniji, detalji svakog segmenta košarkaške igre".

Posmatrano po pozicjiama, Partizan na mjestu plejmejkera trenutno ima primarna rješenja Aleksu Avramovia i Ognjena Jaramaza, mada je poznato da Željko Obradović ne vjeruje u klasičnu podjelu uloga, pa se podrazumijeva da će i ove sezone loptu u rukama imati i Kevin Panter, Pi Džej Doužer, a naravno vidjeće se i na kojoj poziciji ili pozicijama će stići pojačanje i koliko će biti novajlija. U spoljnoj liniji ponovo će važnu ulogu imati i šuter Džejms Naneli, koji je bio "meč viner" u brojnim utakmicama crno-bijelih prošle sezone, tu je i poljski novajlija Ponitka, kao i srpski starosjedioci, Danilo Anđušić i Uroš Trifunović.

Na visokim pozicijama Partizan je za sada mijenjao najmanje. Zek Ledej, jedan od stubova šampionskog tima iz prošle sezone, produžio je ugovor tokom ljeta i ponovo će zauzeti svoje mjesto u reketu, kao i Alen Smailagić, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao da putuje sa reprezentacijom na Mundobasket. Tu je i novajlija Frenk Kaminski, čije će navikavanje na evropsku košarku biti sigurno praćeno sa dodatnom pažnjom, jer je on igrač čije ime ima težinu u američkoj košarci, a tu su i starosjedioci Tristan Vukčević i Balša Koprivica.

Pred Partizanom će biti niz utakmica, Željko Obradović izbrojao je više od 40 u prva četiri mjeseca sezone, što će ostaviti veliki prostor svim igračima za dokazivanje i za nametanje Obradoviću. I prošle sezone je rotirao ekipu, rasporedio minutaže svim košarkašima i dao svima priliku da steknu njegovo povjerenje. Ista će priča biti i ove sezone i ista će priča biti i sa čitavim timom kada su u pitanju navijači, koji će ponovo dolaziti u Štark arenu u velikom broju. "Rekordnom!", poručio je predsjednik kluba Ostoja Mijailović na konferenciji za novinare u četvrtak, na kojoj je govorio i o prelaznok roku.

"Bitno je i to da znate, da nismo završili prelazni rok, da ćemo dovesti jednog ili eventualno dvojicu igrača, to zavisi od Zorana i stručnog štaba. Nećemo dovoditi igrača po svaku cijenu da bismo potpunili formu, mora da se uklopi u ambicije, u klupski mozaik, da ne silujemo da ne bude da moraju da dolaze po svaku cijenu".

Pogledajte

02:47
Ostoja Mijailović
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC