• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel srušila osvajača ABA Superkupa! Sjajna partija Stefana Mudija - 30 poena, pet trojki!

Autor Dragan Šutvić

Aleksandrovčani su trijumfovali nad Podgoričanima u trećem kolu ABA lige.

 aba liga igokea sc derbi  Izvor: ABA liga/KK Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Igokee m:tel upisali su drugu pobjedu u ABA ligi savladavši ove subote, pred domaćom publikom, ekipu Studentskog centra, aktuelnog osvajača ABA Superkupa!

IGOKEA M:TEL – SC DERBI 91:82
(20:16, 27:24, 18:17, 24:25)

Odlično su meč u Laktašima počeli domaći igrači, te već u ranoj fazi meča stekli prednost od devet poena (11:2), pa je trener crnogorskog tima Andrej Žakelj morao da traži tajm-aut. U toj ranoj fazi, Edin Atić stigao je da popuni čak četiri statističke rubrike (sedam poena, jedan skok, jedna ukradena lopta i jedna blokada)!

Odličan je u prvom kvartalu bio i Nikola Tanasković, koji je nizao skokove (pet, op.a.) kao i ostatak tima. Ukupno je u tom kvartalu domaći tim imao čak sedam skokova u fazi napada, uz osam defanzivnih, ali nije Igokea m:tel na kraju to krunisala značajnijom razlikom u poenima (20:16).

Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Jedan od razloga je i veoma loš procenat šuta za tri poena u toj prvoj dionici – samo jednu trojku je domaći sastav postigao iz devet pokušaja.

Popravio je taj statistički parametar, polovinom drugog perioda, Marko Jošilo spojivši dvije trojke za plus devet (33:24, 36:27), ali je na isti način krajem četvrtine uzvratio Tomislav Ivišić, pa je plus Igokee m:tel sa 11 smanjen na samo pet poena (42:37), da bi prvo poluvrijeme, poenima sa linije za slobodna bacanja, zaključio Stefan Mudi, za plus devet Aleksandrovčana (49:40).

Igokea m:tel nadskakala goste

Domaća ekipa je uhvatila 37 lopti, od čega čak 18 u fazi napada, dok je SC Derbi za 40 minuta košarke u Laktašima sakupio 25 skokova.

Serijom pogođenih šuteva (tri – Igor Drobnjak, Luka Bogavac 2) van linije od 6.75 metara, Podgoričani su dvocifrenu prednost Aleksandrovčana (54:43) smanjili na samo dva poena.

Ipak, u samoj završnici treće i početkom posljednje dionice, razigrao se Stefan Mudi, vezao 11 poena (od čega tri trojke) i odveo Igokeu, na devet minuta do kraja meča, do najvećeg dotadašnjeg plusa (70:57).

Pokazalo se na kraju da je ta sjajna rola američkog beka, koji se na kraju zaustavio na 30 poena, bila ključna u ovom duelu, s obzirom da crnogorski predstavnik do kraja meča nije ozbiljnije zaprijetio domaćima.

Izvor: ABA liga/KK Igokea/Marija Vuruna

Tim Vladimira Jovanovića se sada okreće obavezama u FIBA Ligi šampiona, te će u srijedu (18. oktobar) od 18.30 časova u Laktašima ukrstiti koplja sa Tofašom.

Četiri dana kasnije (17.00), slijedi novi meč u ABA ligi, ponovo pred domaćom publikom. Rival će biti Cedevita Olimpija.

IGOKEA M:TEL: Kondić, Atić 20, Delalić, Tanasković 4, Stanković, Jošilo 11, Nakić 5, Nikolić 13, Milosavljević 5, Karmajkl 3, Jeremić, Mudi 30. Trener: Vladimir Jovanović.

SC DERBI: Bogavac 12, Pavlićević 3, Vučeljić 1, Hadžibegović 9, Baćović 5, Ivišić 10, Dokins 11, Drobnjak 3, Drežnjak 4, Kamenjaš 12, Kapusta 3, Mirković 9. Trener: Andrej Žakelj.

ABA LIGA – 3. kolo

Cedevita Olimpija – Split 97:68

Igokea m:telSC Derbi91:82

Budućnost – Krka (19.00)

Partizan – Cibona (21.00)

Nedjelja:

BoracCrvena zvezda (18.00)

Ponedjeljak:

FMP – Mega (20.00)

Odigrano u petak:

Zadar – Mornar 92:57



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC