• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeno još 10 osoba u Zadru nakon meča ABA lige sa Crvenom zvezdom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Policija u Zadru je nastavila sa privođenjem izgrednika.

 Uhapšeno još 10 osoba u Zadru nakon meča protiv Kk Crvena zvezda Izvor: Youtube/U.N. Tornado Zadar Media/Screenshot

U nastavku kriminalističke istrage zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima, na području Policijske uprave zadarske u srijedu je uhapšeno još 10 osumnjičenih osoba, saopštila je zadarska policija.

Hrvatski državljani starosti od 32, 30, 30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. novembra između Zadra i Crvena zvezda u Sportskom centru Višnjik u Zadru uzvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili postiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, saopštila je policija, a prenijele agencije.

U okviru kriminalističke istrage, a na osnovu naloga Opštininskog suda u Zadru, sprovedeni su pretresi stanova i drugih prostorija uhapšenih osoba, i tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje povreda.

Sve osumnjičene osobe, uz optužbu za počinjene prekršaje, dovedene su na Kazneno-prekršajni dio Opštinskog suda u Zadru.

Ranije je zadarska policija izvijestila da su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima već privedena dvojica hrvatskih državljana, jedan starosti od 42 godina zbog alkoholisanosti i drugi starosti od 19 godina zbog pokušaja unošenja u sportski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.

Nakon sprovedene kriminalističke istrage, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Kazneno-prekršajni dio Opštinskog suda u Zadru dovedena su i četvorica maloljetnika, uz odgovarajuću optužnicu.

Kriminalistička istraga se nastavlja, saopšteno je zadarske policije.

Podsjetimo, prije nedjeljnog meča ABA lige napadnuta je delegacija crveno-bijelih među kojima i jedan član uprave, prijatelj kluba i dva novinara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC