• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko najviše viče na sudije? Objavljena lista - samo Obradovići prošli bez tehničke ove sezone

Da li možete da zaključite ko ima najviše tehničkih grešaka u Evroligi i prije nego što pogledate listu? Možda vas čeka iznenađenje.

 Željko Obradović i Saša Obradović nisu dobili tehničke u Evroligi Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Kažu za trenere u Evroligi da su temperamentniji od kolega iz NBA lige i da lakše "planu", pa su tako ove sezone samo dvojica stručnjaka bez tehničke greške. U pitanju su srpski treneri istog prezimena - Željko Obradović i Saša Obradović - koji za 32 kola Evrolige nisu dobile kaznu kod sudija.

Znaju da podignu ton na igrače, da traže objašnjenje od sudija i da im prigovore, međutim Obradovići su imali sreće da (za sada) budu jedini bez zvanične opomene. Bili su disciplinovani i lane, pa je tako Željko Obradović dobio jednu tehničku grešku, dok je Saša Obradović imao dvije. U pokušaju da se "utvrdi pravilo" na listi, čini se da najviše prigovaraju Španci i treneri početnici, za koje sudije imaju manje strpljenja.

Tako je najviše puta kažnjen Aleks Mumbru (Valensija) koji ima 11 tehničkih grešaka, pa slijede Rođer Grimau (Barselona), Oded Kataš (Makabi), Đanmarko Poceko (Asvel) i Ergin Ataman (PAO) sa po osam, dok su zatim za njima Dimitris Itudis (Fenerbahče), Pablo Laso (Bajern) i Erdem Džan (Efes).

Četiri tehničke greške dobio je Luka Banki (Virtus), jednu manje Kazis Maksvitis (Žalgiris), dok je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos na dvije. Toliko imaju i Etore Mesina (Olimpija) i Ćus Mateo (Real Madrid), odnosno Šarunas Jasikevičijus i Andrea Trinkijeri, s tim da su oni daleko kasnije preuzeli Fenerbahče i Žalgiris. Po jednom su kaznu dobijali Penjaroja, Israel Gonzaels, Jorgos Barcokas i Duško Ivanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC