• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanovic: Euroliga je opasno nadmetanje

Trener crno-bijelih rekao je da će pobjedu nad ekipom Šarlroa iskoristiti da motiviše ekipu za još bolji rad pred naredne mečeve.

 Jovanovic: Euroliga je opasno nadmetanje Izvor: MONDO

Vlade Jovanović rekao je da mu je drago što je ostvarena pobjeda za psihološko podizanje tima, nakon vezanih poraza od Makabija i nešto slabijih partija u ABA ligi.

"Lakše je i ljepše kada pobijediš. Drago mi je što igrači ulaze u svoje uloge i znaju da cijene minute koje dobijaju. Koliko zavisi od mene, toliko zavisi i od njih samih", rekao je Jovanović.

On je ocijenio da je Partizan bio pod velikim pritiskom pred gostovanje belgijskog šampiona.

"Obično u Jadranskoj ligi tražimo šansu da se oporavimo od poraza u Evropi, ali ovog puta nam raspored to nije dao, jer smo morali dva puta da igramo sa Makabijem".

"Nisam znao kako će ekipa da reaguje, jer su publika i javnost prebacili pritisak na nas, dok je Šarlroa rasterećen zbog samog plasmana u Evroligu (preko kvalifikacionog turnira). Oni su već ostvarili većinu svojih ciljeva, što se vidi po procentu šuta za tri poena".

"Više puta smo imali prednost, ne preveliku, ali smo mogli ranije da prelomimo utakmicu u svoju korist. Umjesto toga, otvarali smo im šanse da se vrate iz kontranapada. Onda smo iskontrolisali skok, a i njima je morao da stane šut spolja".

Jovanović je dodao da pokušava da uključi još igrača u rotaciju, ali da je Evroliga opasno takmičenje za neiskusne momke.

"Mnogi naši igrači nemaju iskustvo, ne Evrolige, nego bilo kojeg evropskog takmičenja. Evroliga je skupa škola, ali škola kroz koju se najbolje uči. Ipak, moramo prvo da dobijemo konstantnog Raduljicu, Mačvana, Milosavljevića, pa na to da 'nalijepimo' još nekog od mladih".

Trener Šarlroa Đovani Boci rekao je da su detalji odlučili utakmicu u korist crno-bijelih (91:81).

"U košarci detalji prave razliku. U posljednjoj četvrtini završili smo sa samo dva faula i Lo nas je probijao igrom 'jedan na jedan'. Bar dva puta smo morali da ga zaustavimo prekršajem, a ne da mu dopustimo lake poene".

"U posljednjih pet minuta imali smo četiri izgubljene lopte, od ukupno deset na utakmici. Igra u tranziciji je takođe napravila razliku", dodao je Boci.

On je izjavio da je ponosan na svoje igrače.

"Bilo je interesantno vidjeti kako ćemo reagovati na atmosferu. Ponosan sam na igrače, sada samo moramo da ispravimo neke greške. U sljedećem kolu bićemo još bolji".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC