• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marberi: Džordane, prodana dušo!doo

Nekadašnji Ol star košarkaš, koji od 2009. igra u Kini, osuo je drvlje i kamenje po Majklu Džordanu, sada vlasniku Šarlot Bobketsa.

 Marberi: Džordane, prodana dušo!doo Izvor: MONDO

Mnogi u Americi oštro su kritikovali Majkla Džordana, otkako je prije desetak dana objavljeno da je upravo on "udarna pesnica" militantne struje vlasnika, koja insistira da se "lokaut" završi kapitulacijom igrača, umjesto kompromisnim rješenjem.

Iz daleke Kine oglasio se nekadašnji plejmejker Minesote, Finiksa i Njujork Niksa, Stefon Marberi (34), koji je Džordana nazvao "prodanom dušom" i čovjekom koji je zaboravio odakle potiče.

"Bio je naš crnja, a sada se ne sjeća da je ikad bio igrač. Prodaj tim ako ne znaš da napraviš profit. Kad si od Bulsa uzimao 36 miliona godišnje, niko ti nije prigovorio", napisao je Marberi na svom Twitter profilu.

On je Džordanu poručio da je sada "samo običan tip", iako kod mnogih i dalje uživa status božanstva.

"Nikad nije bio moj idol, samo mi se dopadalo kako igra... Van terena nikad nije uradio ništa da nekom pomogne i promijeni nečiji život. Samo je prodavao patike za 100 ili 150 dolara. I još ih prodaje", oštar je bio Marberi.

Dvostruki NBA Ol star i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Atini 2004. dodao je da je Džordan "tip koji će da se smješka i otima ti pare dokle god može".

"Ništa on nije stvorio. Košarka se igrala mnogo prije njega", zaključio je Stefon Marberi.

Pregovori vlasnika i sindikata igrača vođeni su u četvrtak do ranih jutarnjih sati po lokalnom vremenu u Njujorku i biće nastavljeni tačno u podne.

Mnogi američki mediji izražavaju umjereni optimizam, ali istovremeno tvrde da je konflikt još daleko od završetka i da stvari mogu da odu "i tamo i ovamo".

Marberi je 2009. završio NBA karijeru u dresu Boston Seltiksa, a trenutno igra drugu sezonu u kineskoj ligi, za tim Peking Daksa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC