• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Za istoriju!

Duško Vujošević od četvrtka više nije jedini trener Partizana koji u "ličnoj karti" ima trijumf nad košarkašima Real Madrida.

 Vujošević: Za istoriju! Izvor: MONDO

Nijedan protivnik u evropskim takmičenjima nije nanio crno-bijelima toliko poraza kao Real.

Međutim, nije "kraljevski klub" toliko veći od Partizana (pričamo o košarci), pa da tih 1-15 bude prihvaćeno kao realan odnos snaga kroz istoriju.

Za očekivati je bilo da prvak Srbije jednom počne da popravlja očajan bilans, a Nikola Peković i drugovi odlučili su da za to nema boljeg mjesta od prepunog Pionira, ni povoljnijeg trenutka od sadašnjeg!

Poslije promašaja Ljulja za konačnih 80:79, nastalo je neviđeno slavlje na parketu, a negdje na margini te euforije našao se i nekadašnji šef struke crno-bijelih Duško Vujošević, radostan, ali potpuno smiren, u društvu sina Luke i još jedne Partizanove legende Gorana Grbovića.

"Fantastična stvar za Partizan, Beograd i Srbiju. Maksimalan rezultat, iako je razlika na kraju samo pola koša", rekao je Vujošević za MONDO.

"Ovo nam je tek druga pobjeda nad Realom u 17 utakmica, što je sigurno čini istorijskom. Može da bude i najvažnija pobjeda ove sezone, da ekipa dobije samopouzdanje adekvatno trudu koji ulaže na treninzima i utakmicama".

Vujošević je sa Partizanom srušio Real u devetom pokušaju (81:77 u sezoni 2008/09), dok je njegovom učeniku i pulenu, Vladi Jovanoviću, to uspjelo iz prve.

I zbog toga je košarka tako fenomenalan sport, neprevaziđene dinamike i emocija sabijenih na malom prostoru. Nema "velikih" i "malih", minulog rada ni tradicije. Igra umije da bude surova, ali umije i da nagradi one sa velikim srcem. Takve pobjede su najslađe.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC