• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plejmejker Šarlroa: Grobari su ludi!

Još jedan Amerikanac oduševljen atmosferom koju prave navijači Partizana. "Zbog toga se i igra košarka!".

 Plejmejker Šarlroa: Grobari su ludi! Izvor: MONDO

Američki košarkaši ako ne dođu u Evropu ne znaju šta je prava, navijačka atmosfera. NBA utakmice jesu spektakl sami po sebi, ali na njima se ne može osjetiti ona strast koju navijači u pojedinim zemljama Evrope prenose na igrače tima za koji navijaju.

O navijačima Partizana i atmosferi koju decenijama prave na košarkaškim utakmicama već su postali zaštitni znak Košarkaškog kluba o kojem se priča i "preko bare".

Jedan Amerikanac nedavno je imao priliku da prvi put igra pred Grobarima. Riječ je o Krisu Hilu, plejmejkeru belgijske ekipe Šarlroa, koja je 3. novembra gostovala u "Pioniru" (Partizan mt:s je pobijedio).

Ushićenje zbog atmosfere koju je vidio i doživio u "Pioniru" Hil je prenio i na "papir". U blogu za zvaničan sajt Evrolige, Hil je podvukao da su ga Grobari podsjetili zašto se košarka uopšte igra!

"Ono što sam doživio prošle nedjelje nikada neću zaboraviti. Igrali smo u Beogradu, u Srbiji, protiv Partizana, na jednom od najnegostoljubivijih terena (u smislu, vrućih terena) u cijeloj Evropi. Igram košarku već sedam sezona u Evropi, igrao sam i u Turskoj, u kojoj su navijači bučni. Ali, navijači Partizana su ubjedljivo najglasniji, najluđi i 'najdivljiji' koje sam ikada vidio", napisao je Hil.

Amerikanac je dodao da je igrao na američkim koledžima (u Mičigenu) gdje je atmosfera uvijek uzavrela. Kaže da ga je "Pionir" podsjetio na ta vremena.

"Bilo mi je to prvi put da igram tamo i prilično su me iznenadili policajci u punoj opremi i to što smo imali pratnju. Dok sam se zagrijavao, bacio sam pogled na tribine, kako bih sve 'upio' i kako bi mi sve ostalo u sjećanju. Navijači Partizana ne baziraju navijanje samo na zviždanju protivniku, imaju svoje pjesme, ritam, svi pjevaju kao jedan. Dok sam to posmatrao i slušao pomislio sam: Zbog ovoga mi igramo košarku! Za takve utakmice i ambijente! Ima li šta bolje!?", prenio je utiske Hil.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC