• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizanov povratak za pamćenje!

Crno-bijeli u gostima pobijedili Emporio Armani 69:65, iako su sredinom treće četvrtine gubili sa 21 poenom razlike.

 EL: Partizanov povratak za pamćenje! Izvor: MONDO

Nevjerovatno, spektakularno, teško objašnjivo...

Srpski šampion vraća se iz Milana sa dva boda i samopouzdanjem velikim kao kuća, pošto je protiv favorizovanog Emporio Armanija ostvario treću pobjedu zaredom u C grupi Evrolige!

Armani - Partizan mt:s 65:69 (12:14, 19:5, 25:20, 9:30)!

Crno-bijeli su do poluvremena postigli samo 19 poena, u trećoj četvrtini bili na ivici debakla (45:24 za Armani u 26. minutu), ali su isplivali iz teškoća, nastavili da igraju i korak po korak stigli do jednog od luđih preokreta u istoriji evropske košarke.

Domaćin je četiri i po minuta prije kraja imao velikih 63:50, a crno-bijeli najviše zahvaljujući Pekoviću i Kecmanu napravili seriju 19:2 za trijumf koji ih značajno približava plasmanu u Top 16.

U preostalim mečevima C grupe Makabi je kod kuće savladao Šarlroa, teže nego što se očekivalo (69:59), dok je Real u Madridu deklasirao Efes - 104:84.

Makabi vodi na tabeli sa skorom 4-1, a prate ga Real (3-2) i Partizan mt:s (3-2).

Armani (2-3) i Efes (2-3) su na nizbrdici, dok je Šarlroa igrama zaslužio bolje od posljednjeg mjesta i skora 1-4.

Crno-bijeli naredne srijede gostuju u Istanbulu.

EMPORIO ARMANI: Đaketi, Manćineli 12, Herston 12 (6sk), Galinari 14, Focis 4, Kuk 5 (4as), Nikolas 6, Roka, Burusis 10 (4sk), Meli, Viđano, Radošević 2.

PARTIZAN MTS: Lo 7, Kecman 11 (6sk), Raduljica 2, Jaramaz, Lučić 5 (4sk), Milosavljević (4sk), Katić, Božić, Čakarević 3 (5sk, 4izg), Mačvan 18 (11sk), Anđušić 8, Peković 15 (6sk).



Dakle... Partizan je uspio da dobije utakmicu u kojoj osam minuta nije mogao da probaci loptu kroz obruč (serija Armanija od 17:0, za 33:19 u 21. minutu).

Dobio je utakmicu u kojoj je Ejsi Lo šutirao iz igre 0/11, prije nego što je dva puta pogodio... Čakarević, Milosavljević i Lučić ispali su iz igre sa po pet prekršaja i imali ukupan indeks korisnosti minus osam.

Uz to ni Peković baš nije dominirao, a bekovi dugo nisu mogli da ubace apsolutno nijedan šut spolja - to je uspijevao samo Mačvan!

"Pobijedili" su crno-bijeli i čudan kriterijum suđenja, koji je NBA zvijezdu Danila Galinarija slao na liniju slobodnih bacanja pri najmanjem kontaktu. Nije čudo što Čakarević pri odlasku na klupu već u 29. minutu dugo nije mogao da prestane sa psovanjem...

Trijumf u Milanu je spomenik borbi i psihološkoj snazi Partizana, čije je otjelotvorenje Dušan Kecman, čovjek koji je umio da sruši i Makabi u Tel Avivu i Cibonu u Zagrebu, kada je cijela dvorana već slavila trofej Jadranske lige.

Danilo Anđušić postigao je osam važnih poena, Lo dao trojku od tablu sa osam metara u momentu isticanja napada (58:42), Lučić pogodio za tri poena (62:50) neposredno prije svog petog prekršaja.

"Pogurao" je crno-bijele i trener Armanija Serđo Skariolo, nepotrebnom tehničkom greškom na početku četvrte četvrtine, kasnije i Galinari, kada se na dva uzastopna promašaja pod košem nadovezao nesportskim faulom na Pekoviću!

Snažni centar pogodio je oba bacanja, a Mačvan trojku iz desnog ćoška za samo 63:60 i paniku u redovima Armanija, koje se skupo plaćeni Skariolovi "legionari" nisu oslobodili do kraja meča.

Promašivao je dvostruki osvajač Evrolige Dru Nikolas, promašivao je i Galinari, dok je iskusni Kuk pod Mačvanovim pritiskom izgubio loptu 30 sekundi prije kraja, kada je Armani već bio u zaostatku od 63:65!

Kecman je preokrenuo rezultat košem uz dodatno bacanje poslije faula Mejsona Roke, a on i Lo su nakon pomenute greške Kuka realizovali sva četiri penala i donijeli slavlje Grobarima, koji su svih 40 minuta zdušno bodrili tim sa tribina "Mediolanum Foruma".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC