• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Kragujevac konačno slavi

Radnički prvi put ove sezone dobio utakmicu ABA lige na domaćem parketu - 85:83 protiv Zagreba. Odlični Sajmon, Marković, Bakić i Sinovec.

 ABA: Kragujevac konačno slavi Izvor: MONDO

Poslije tri poraza kod kuće - dva od timova iz Zagreba - Radnički je konačno došao do toliko željene pobjede u "Jezeru".

Kvalitetnija i nadahnutija igra u većem dijelu utakmice 9. kola nagrađena je sa "tijesnih", ali slatkih 85:83 (18:18, 25:16, 21:22, 21:17) protiv aktuelnog prvaka Hrvatske.

Radničkom je to druga vezana pobjeda u regionalnom takmičenju i sada ima skor 3-6, dok je Zagreb (4-5) pao ispod 50 odsto uspješnosti.

Briljirao je tamnoputi centar Dejvid Sajmon sa 21 poenom i osam skokova. Odlučio je njegov posljednji koš, za 85:80 na 24 sekunde prije kraja, pošto je Boris Bakić prošao pored NBA zvijezde Ti Džeja Forda i odlično asistirao.

Prije toga je Radnički u nekoliko navrata prijetio da stekne nedostižnu prednost, međutim, Zagreb se uporno vraćao u život.

Tim Miroslava Nikolića je u 25. minutu poveo sa 52:39 (Stiven Marković vezao pet poena), a u finišu treće četvrtine imao 64:52, da bi onda za samo dva minuta dozvolio "mravima" da naprave seriju 10:0 i priđu na samo dva poena zaostatka.

Važne koševe tada su postigli Stefan Sinovec i Bakić (74:64), ali Kruno Simon opet nije dao da padne odluka (76:72).

Majkl Skot u 39. minutu je ubacio trojku sa levog krila za 81:75, nakon čega je Zagreb sve vrijeme bio na dva posjeda lopte od eventualnog preokreta.

Marković je nanizao 18 poena, Bakić 16 (obojica po sedam asistencija), dok je Sinovec sa bekovske pozicije dodao 13 poena i čak 11 skokova!

Damir Rančić predvodio je goste sa 22 poena, iskusni centar Mario Kasun postigao je 19, a Simon 15.

Radnički narednog vikenda gostuje Heliosu, pa dočekuje Zlatorog i Krku. Dakle, imaće lijepu šansu da popravi plasman na tabeli.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC