• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Poraz Partizana nam ne olakšava posao

Trener Crvene zvezde Beograd smatra da će crno-bijeli spremno dočekati "vječiti derbi", uprkos ispadanju iz Evrolige. "Partizan je još favorit, moramo biti borbeni", kaže on.

 Pešić: Poraz Partizana nam ne olakšava posao Izvor: MONDO

"Vječiti" rivali dočekuju 206. međusobni susret u različitom raspoloženju. Ekipa Svetislava Pešića pobijedila je u prošlom meču Široki i prekinula niz od šest poraza, dok igračima Vladimira Jovanovića poslije eliminacije iz Evrolige vjerovatno i nije mnogo do košarke.

Zvezdin trener, ipak, ne misli da će loša forma Partizana mt:s (pet poraza u posljednjih šest mečeva) olakšati posao njegovom timu

" Partizan je još favorit, bez obzira na to što su doživjeli poraz. Teško je pričati o tome šta bi bilo da su pobijedili, ali bi raspoloženje svakako bilo drugačije. Nažalost, to se nije desilo, prije svega zbog iskustva Armanija", rekao je Pešić na konferenciji za novinare na Malom Kalemengdanu.

Crveno i crno - bijeli odigrali su do sad 205 utakmica. Partizan mt:s pobijedio je 115 puta, Crvena zvezda 84, a šest utakmica završeno je bez pobjednika.

Komentarišući Zvezdine šanse u 17. međusobnom okršaju u regionalnoj ligi (12 pobejda Partizana mt:s, četiri crveno-bijelih), Pešić je prvenstveno pričao o mladim igračima.

"Partizan ima veće iskustvo u derbiju. Neki naši igrači nisu imali priliku da do sad igraju košarku na ovom nivou, ali im to može stvoriti veću želju. Možda to može da bude i prednost, zato što pritisak povećava koncentraciju. Pred njima će biti novi izazov - da pokažu talenat. Partizan je dobro organizovana ekipa, koju je vrlo teško pobijediti".

Kako je naveo, svi igrači su zdravi, a prethodnih dana je na treninzima najviše pažnje posvetio integrisanju Amerikanca Omara Tomasa u ekipu.

"Dobro je primljen, došao je da radi...Radi se o iskusnom internacionalcu. Fizički nije spreman, ali može da uradi mnogo stvari. Vjerujem da može da nam pomogne. Sumnjam da može da me iznenadi u derbiju, ali očekujem da odigra korektno", rekao je Kari.

U taboru rivala najviše strepi od Milana Mačvana, a nije štedio pohvale ni na račun drugih igrača rivala.

"Mačvan je jedan od najboljih igrača u Srbiji i regionu. Veliki je talenat i izuzetan košarkaš. U svakom Partizanovom meču bio je 'tas na vagi'. Često se ističe značaj Nikole Pekovića a zaboravlja njegov, iako je svojim poenima riješio meč protiv Makabija. Tu su i raskošni talenti Đekić i Lučić, kao i izvanredni Ejsi Lo. On je tipičan igrač za igru 'u tranziciji', treba mu vremena da razumije šta se oko njega dešava", rekao je Pešić.

Duel košarkaša Partizana i Crvene zvezde zakazan je za nedjelju u 20.00 časova.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC