• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: "Studenti" u finišu slomili Borac

Sarajevska Bosna izborila je u utorak plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine u košarci.

 Kup BiH: "Studenti" u finišu slomili Borac Izvor: MONDO

U borbi za fanjal-for ovog takmičenja, Sarajlije su nadigrale banjalučki Borac u dvorani "Borik" rezultatom 77:83.

Kao i u susretu prije dvije sedmice (81:79), odigranom u takozvanoj "Ligi 13", meč je bio vrlo neizvjestan. Gosti su imali +11 u trećoj četvrtini, ali su domaći igrači uspjeli da se vrate u samom finišu i u posljednjih nekoliko minuta uđu u egal (71:71).

Ipak, sarajevski "studenti" su serijom od 4:0 u završnici uspjeli da prelome meč protiv ekipe Drage Karalića i ovjere polufinale.

Po običaju, najbolji kod Bosne bio je iskusni Dženan Rahimić sa 28 poena, dok je u banjalučkom timu prednjačio Nebojša Pavlović sa 20 koševa.

Borac, oslabljen neigranjem Maksima Šturanovića, poveo je na otvaranju utakmice sa 8:3, bio u prednosti do rezultata 11:8, kada Bosna postiže sedam vezanih poena za 11:15, da bi u finišu prve dionice Srđan Blanuša sa dvije vezane trojke, od čega druga u posljednjoj sekundi prvog perioda, vratio prednost svom timu.

Polovinom druge četvrtine Bosna ponovo dolazi do osjetnije prednosti (23:29), igrači Drage Karalića uzvraćaju i dolaze do izjednačenja (33:33), ali su u finišu drugog kvartala gosti, preko najefikasnijeg igrača na utakmici, Dženana Rahimića, na poluvrijeme otišli sa +5 (33:38).

Borac odlično započinje treći period, pravi seriju 8:0 i prelazi u vođstvo (41:38), međutim Rahimić je potom realizovao naredna dva Bosnina napada za 41:42. Uslijedio je period ravnopravne igre, da bi gosti u finišu četvrtine pojačali tempo i u posljednjih deset minuta ušli sa prednošću od devet poena (57:66).

Početak posljednje četvrtine ponovo je u znaku Borca - za dva minuta Karalićevi izabranici smanjuju na -4 (64:68), a nedugo potom, kod rezultata 65:71, Nebojša Pavlović pogađa za tri poena, a poslije njega iza linije 6.75 bio je precizan i Ranko Ivić i Borac je stigao do izjednačenja (71:71).

Minut i po do kraja meča Borac je imao 75:75, Rahimić je pogodio sa poludistance za 75:77, dok Borac u narednom napadu gubi loptu na polovini terena, što Bosna kažnjava, postiže lake poene i privodi utakmicu kraju.

Naredno, 14. kolo Lige 13 igra se četvrtog januara, a Banjalučani su slobodni. Prvi meč u 2012. godini crveno-plavi odigraće 10. januara, kada gostuju u Višegradu ekipi Varde.

Ovo je Borcu četvrto ispadanje u četvrtfinalu zaredom, nakon što su u prethodne tri sezone bolje bile ekipe Zrinjskog, Igokee i ponovo Bosne.


Igokea je ranije izborila plasman među četiri najbolja tima trijumfom nad Zrinjskim u Mostaru (88:65), a preostala dva putnika biće poznata nakon utakmica između Mladosti i Čapljine (Srijeda, 19 h), odnosno Slobode i Širokog (četvrtak, 17 h).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC