• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makabi istupio iz ABA lige!

Šampion Izraela i zvanično odlučio da dogodine ne brani titulu na Jadranu. Vojvodina ozbiljan kandidat da popuni upražnjeno mjesto.

 Makabi istupio iz ABA lige! Izvor: MONDO

Dugo iščekivana odluka "ponosa Izraela" potvrdila je nagađanja - Makabi sljedeće sezone neće igrati u ABA ligi.

Novi - stari izraelski šampion osvojio je 50. titulu u istoriji pobjedom nad Makabijem Ašdodom (83:63) i potom zvaničnim saopštenjem poručio da naredne sezone ne planira na Balkan.

Vlasnik Makabija Dejvid Federman potvrdio je da njegov tim neće učestvovati u Jadranskoj ligi zbog zgusnutog kalendara, uzrokovanog promjenom sistema takmičenja u Evroligi i većim brojem utakmica.

Podsjetimo da je rukovodstvo Evrolige promijenilo sistem u nastojanju da obezbijedi češće međusobne duele najboljih evropskih timova.

Predviđeno je da se osam timova u kvalifikacijama, umjesto 16, na jednom turniru bori za plasman u Evroligu, dok će u Top 16 fazi biti formirane dvije grupe sa po osam ekipa. Svaka koja izbori plasman u tu rundu takmičenja umjesto šest odigraće 14 mečeva. Novina je i to da će mečevi biti na programu i četvrtkom i petkom.

Makabi je osvojio titulu šampiona ABA lige pobjedom nad Cedevitom u finalu.

Od ranije je poznato da bi upražnjeno mjesto trebalo da pripadne srpskom klubu, a sudeći prema konačnoj tabeli Superlige uoči plej-ofa, izlaz na Jadran trebalo bi da obezbijedi Vojvodina.

Kao moguća zamjena Izraelcima pominjani su i crnogorski Mornan, kao i mađarski Solnok, a sportski direktor ABA lige Josip Bilić nedavno je izjavio da će Bord tok takmičenja konačnu odluku o definitivnom spisku učesnika u narednoj sezoni donijeti čim dobije zvaničnu odluku Izraelaca o napuštanju Jadrana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC