• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović podmladio selekciju BiH

Selektor Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović saopštio imena košarkaša za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji.

 Aco Petrović podmladio selekciju BiH Izvor: MONDO

Na spisku objavljenom u ponedjeljak nalazi se 15 košarkaša, kojima su upućeni pozivi za pripreme.

To su: Zak Rajt (Cibona - Hrvatska), Muhamed Pašalić (Kavala - Grčka), Nemanja Gordić (Virtus Rim - Italija), Nihad Đedović (Galatasaraj - Turska), Nemanja Mitrović (Portland NCAA, SAD), Ante Mašić (Zagreb - Hrvatska), Ivan Opačak (Cedevita - Hrvatska), Edin Bavčić (Kantu - Italija), Mirza Teletović (Kaha Laboral - Španija), Dalibor Peršić (Široki), Elmedin Kikanović (Enisej - Rusija), Nedžad Sinanović, Ognjen Kuzmić (Unikaha - Španija), Jozo Brkić (Čapljina), Jusuf Nurkić (Cedevita, Hrvatska).

Selektor BiH je napomenuo da će se mladi Nurkić priključiti A reprezentaciji po završetku programa juniorske reprezentacije BiH.

Tokom obraćanja sarajevskim novinarima, selektor BiH je izrazio nadu da će kvalifikacije za Evrobasket biti "početak jedne lijepe priče".

"Ono što je bitno, a nije bio slučaj u prethodnim godinama, jeste da nijedan igrač neće biti povlašten, odnosno da će se svi pojaviti na pripremama kada su i zakazane. Neće i ne smije biti kašnjenja", rekao je Petrović.

Popularni Aco Trica je pojasnio da je ovaj spisak pravio s jednim ciljem - da podmladi selekciju.

"Pred mene je stavljen zadatak da podmladim selekciju i vjerujem kako ćemo nadolazeće kvalifikacije proći bez trauma. Želio bih da se zahvalim i igračima koji su u teškim uslovima nosili dres BiH, Saši Vasiljeviću, Kenanu Bajramoviću, Goranu Ikoniću, Henriju Domerkantu i Ratku Vardi".


Pripreme počinju 10. jula okupljanjem u Sarajevu. Prvi meč u kvalifikacijama, BiH će igrati na domaćem terenu 15. avgusta protiv Letonije.

Osim Letonaca, do kraja kvalifikacionog ciklusa, 8. septembra, BiH će u grupi D još igrati sa Gruzijom, Holandijom i Rumunijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC