• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Puče San Antonio!

Nevjerovatnom igrom Oklahoma Siti svela je San Antonio na najgore izdanje ove sezone i smanjila na 1:2 u finalu Zapada - 102:82.

 NBA: Puče San Antonio! Izvor: MONDO

Ko je na Zapadu mogao da prekine seriju od 20 uzastopnih pobjeda moćnog i iskusnog San Antonija?

Samo tim koji u plej-ofu ne gubi kod kuće.

Oklahoma Siti Tander zabilježila je i desetu uzastopnu pobjedu u svojoj dvorani u "postsezoni" i tako smanjila na 1:2 u finalu Zapadne konferencije NBA lige. "Grmljavina" je bila ubjedljiva protiv tima koji do prethodne noći, nije izgubio od 11. aprila.

Tander - Spars 102:82!

Najboljih pet poteza sa utakmice pogledajte OVDJE.

Ovo "preslišavanje" veterana Grega Popoviča nije bilo moguće samo dobrom igrom tandema Kevin Durent/Rasel Vestrbuk i podrškom Džejmsa Hardena. Bila je neophodna timska igra: Durent 22 poena, 6 skokova, 5 asistencija, 0/4 za tri poena, Tabo Sefološa 19 poena, 6 skokova, 6 ukradenih lopti, Harden 15 poena, 4 skoka, tri asistencije, Serž Ibaka 14 poena, 3 blokade, Vestbruk 10 poena, 7 skokova, 9 asistencija, 4 ukradene lopte, dvije blokade...

S druge strane, Sparsi, koji su bilježili prosječno 109,4 poena tokom prethodnih mjesec i po dana rušenja svega pred sobom, zadržani su na svega 82 poena i ovo bi zaista mogao da bude tek početak duge i neizvjesne serije. Jedno je jasno - čišćenja neće biti, a nije bilo ni realno da se dogodi.



Toni Parker ubacio je 16 poena, uz pet izgubljenih lopti i četiri asistencije, Stiven Džekson takođe je imao 16 poena, Tim Dankan sakupio je 11, Dedžuan Bler deset, uz šest kokova, a Manu Đinobili svega osam. To je bilo premalo čak i za dostojan otpor, pa su najveće zvijezde San Antonija presjedile kraj meča na klupi, razmišljajući o četvrtoj utakmici u nedjelju.

"Nikada nismo mislili da ovi momci (Sparsi) imaju prednost u odnosu na nas, iako su nas pobijedili par puta. Dobro je što smo na1:2. Nismo htjeli da bude 0:3", rekao je Durent, koji je bio svjedok najgore igre San Antonija cijele sezone - najmanji broj poena od starta takmičenja (82) i najveći broj izgubljenih lopti (21).

"Ovo smo mi. Ovako pobjeđujemo", rekao je trener Tandera Skot Bruks.

Ipak, lakomisleno bi bilo pomisliti da će i u četvrtoj utakmici Popovičev tim ovako izgledati. Nije nemoguće ni da je iskusni trener pustio niz vodu treću utakmicu, kako bi u četvrtoj uzvratio svom snagom.

Vidjećemo...

"Igrali su s mnogo više želje, sa mnogo više energije od nas večeras. Moraćemo da uzvratimo", rekao je Parker.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC