• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: PAO "odrapljen", kažnjen i Olimpijakos

Panatinaikos će morati da plati 100.000 evra zbog incidenata svojih navijača u Istanbulu, a klubu je zaprijećeno i izbacivanjem iz takmičenja.

 EL: PAO "odrapljen", kažnjen i Olimpijakos Izvor: MONDO

Panatinaikos - 100.000, Olimpijakos - 15.000 evra.

Toliko će dva najveća grčka kluba morati da uplate na račun Evrolige, zbog nekoliko incidenata koje su u i van hale "Sinan Erdem" u Istanublu izazvali fanovi zelenih, odnosno crveno-bijelih iz Pireja.

Uz to, Panatinaikosu je zbog nagomilanih grehova navijača ove sezone, zaprijećena i kazna izbacivanja iz Evrolige u budućnosti!

Navijači Panatinaikosa ove sezone šest puta su kažnjavani i stoga su gore prošli za probleme koje su izazivali tokom Fajnal-for turnira Evrolige u najvećem turskom gradu. Disciplinska komisija Evrolige ocijenila je da su navijači PAO tako nanijeli veliku štetu imidžu košarkaške igre i samog takmičenja, jer je F4 turnir bio prenošen u 175 zemalja širom svijeta.



"S obzirom na to da je incidente u Istanbulu izazvala grupa između 200 i 300 navijača Panatinaikosa, što je zavidan procenat od ukupnog broja koji je doputovao iz Grčke, klub ne može da se brani time da je to bilo 'djelo samo nekolicine pojedinaca'", navodi se u saopštenju Evrolige.

"U sportu, duh fer-pleja i pravih vrijednosti mora da pobijedi nasilje i u verbalnom i u fizičkom smislu, koje mora biti zaustavljeno. Previše navijača Panatinaikosa konstantno i svojom voljom gaze po pomenutim fundamentalnim vrijednostima košarke", dodato je.

Olimpijakos je kažnjen zbog invazije svojih fanova na teren odmah poslije nevjerovatne pobjede nad CSKA iz Moskve u finalu, koje je riješeno košem 0,7 sekundi prije kraja.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC