• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić završio sezonu, karijera nije ugrožena

Zbog reaktivacije lajmske bolesti, centar Partizana mt:s Raško Katić neće moći da igra do kraja sezone. Karijera mu, ipak, nije ugrožena.

 Katić završio sezonu, karijera nije ugrožena Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s braniće titulu prvaka Srbije bez Raška Katića.

Klub je u petak na svom zvaničnom portalu saopštio da zbog "reaktivacije lajmske bolesti, koju je imao prije tri, četiri godine", stameni centar neće moći da igra košarku do kraja sezone.

Inače, lajmsku bolest prenose krpelji i nju je jako teško liječiti, jer u trenutku kada se otkrije, uveliko je raširena po cijelom tijelu. Katiću predstoji pauza od dvije, do tri nedjelje i stoga, trener Vlada Jovanović moraće da pronađe način da nadomjesti njegov učinak.

Doktor kluba Mladen Maksić kaže da je sve na vrijeme ustanovljeno i da Katićeva sportska karijera nije ugrožena, ali da on neće moći da igra u ovom periodu koji se poklapa i sa završetkom sezone:

"Raško ima reaktivaciju lajmske bolesti, koja je veoma ozbiljna po svojim komplikacijama, a mi kao i uvijek mislimo prije svega na zdravlje igrača, i on nažalost neće moći da igra do kraja sezone. Dobio je adekvatnu terapiju. Sve je na vrijeme urađeno i ustanovljeno", izjavio je doktor Maksić i dodao:

"Pregledan je na Institutu za infektivne i tropske bolesti, pregledan je na konzilijumu, imali smo veliku pomoć Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, koji je radio sve analize, kao i Instituta Torlak. Danas smo dobili nalaz da je došlo do reaktivacije lajmske bolesti koju je on imao prije tri, četiri godine".

Maksić je istakao da će s Katićem uskoro sve biti dobro.

"Nažalost on neće moći da igra do kraja sezone, ali ono što je važno sa njegovim zdravljem će sve biti dobro. Liječenje koje je sada obavljeno je po protokolu koji se obavlja rutinski i on će biti bezbjedan za dalje bavljenje sportom. Mi brinemo o njegovom zdravlju i njegova sportska karijera neće biti ugrožena", istakao je doktor Maksić.

Katić je rođen 8. decembra 1985. godine u Kragujevcu, visok je 208 centimetara, težak 102 kilograma i u Partizanu igra od ljeta 2010. godine. Prije toga, nastupao je za Hemofarm, Tubingen, Ergonom, ITU, Crvenu zvezdu i Zastavu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC