• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Zvezda dobila "rat" u Kragujevcu!

Radnički - Crvena zvezda 71:76 u "majstorici" polufinala! Gosti serijom 16:0 nadoknadili "minus osam" sa poluvremena. Sajmon pogođen šipkom.

 PLEJ-OF: Zvezda dobila "rat" u Kragujevcu! Izvor: MONDO

Dva tima dala su sve od sebe, samo za jednog je bilo mjesta u finalu!

Dalje ide Crvena zvezda, dok je Radnički završio sezonu na najbolniji mogući način, "tesnim" porazom u svojoj dvorani - 71:76 (17:15, 20:14, 15:27, 19:20).

Borbe za titulu prvaka Srbije između Partizana i Zvezde počinju u utorak, 5. juna, a naredni mečevi planirani su za 8, 12, eventualno 15. i 18. jun.

Crveno-bijeli su ključni korak ka pobedi napravili u trećoj četvrtini, kada su 37:29 sa poluvremena za pet i po minuta pretvorili u vođstvo od 37:45! Radnički je uspio da izjednači na 60:60 i poslije toga još dva puta priđe na poen zaostatka, ali više nijednom nije poveo.

Kragujevčani su u 25. minutu ostali bez centra Dejvida Sajmona, koji je pogođen šipkom bačenom sa tribina. Prema nezvaničnim izveštajima iz dvorane Jezero, bacile su je pristalice domaćeg tima!?

Koji minut ranije su navijači Zvezde (bilo ih je više stotina) bacili topovski udar, koji je eksplodirao kod klupe Kragujevčana.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Omar Tomas sa 19 poena, 14 skokova i tri asistencije.

Petar Popović zabilježio je 14 poena i sedam skokova, a neočekivano veliki doprinos u fazi napada dao je bek Branko Lazić, takođe strijelac 14 poena.

Sava Lešić zabilježio je 10 poena i šest skokova, uključujući dva slobodna bacanja za 72:69 i u sledećem napadu osvojenu loptu, iz koje su proistekla dva bacanja Petra Popovića i nedostižno vođstvo od 74:69.

Radničkom je ostalo samo 19 sekundi da proba brzim šutom za tri poena i poslije toga faulom, ali Zvezdina odbrana nije dozvolila ni toliko...

Pored toga što nije mogao da se osloni na Sajmona, trener domaćih Miroslav Nikolić u finišu je zbog pet prekršaja ostao i bez sjajnih Bakića i Pavkovića.

Boris Bakić završio je impresivnu polufinalnu seriju sa 15 poena, šest skokova i tri asistencije, dok je Stiven Marković odigrao ispod svog nivoa, pa ipak bio drugi košgeter ekipe sa 13 poena.

Stefan Birčević dodao je 10, Pavković devet, a krilni američki igrač Majk Skot bio je skoro potpuno "isključen". Za 23 minuta postigao je sedam poena i izgubio četiri lopte, uz to ga nije bilo nigde kada se lomilo pitanje pobjednika.

Zvezda je na poluvrijeme otišla sa šokantno lošim procentom šutom iz igre (28 odsto), ali je treću dionicu počela trojkama Tomasa i Bojana Subotića, što je bio nagovještaj da su se gostima kockice konačno poklopile.

Njihova serija je do pucanja topovskog udara već iznosila 10:0 i prednost je već u 23. minutu prešla na stranu crveno-bijelih (37:39). Događaji koji su uslijedili još više su sputali, zbunili Radnički, čiji koš su nastavili da pune Popović, Lazić i Tomas.

Međutim, Radnički je takođe imao veliko srce i nije želeo tek tako da se odrekne sna o finalu.

Bakićeva trojka bila je prvi koš iz igre Kragujevčana posle šest minuta, ubrzo je iz daljine pogodio i Pavković, pa opet Bakić - 49:50 u 29. minutu.

Sajmonovo odsustvo i Skotova pasivnost ipak su bili ogromne otežavajuće okolnosti za drugoplasirani tim Superlige. Trio Pavković - Bakić - Marković, uz pomoć Birčevića, Marjanovića i Mijatovića, nije imao snage, a na kraju ni sreće da izbori pobjedu.

Jedan od prelomnih trenutaka bio je svakako Bakićev šut za tri poena u 39. minutu, koji je "izašao" iz koša, pri rezultatu 66:69. Pavković je pogotkom uz nesmotren faul Petra Popovića smanjio na 69:70, ali je Lešić pod košem iznudio faul Bakića, poslije teškog promašaja Radivojevića...

Više energije, spremnosti da se "pogine" za svaku loptu, više kontranapada i daleko više ofanzivnih skokova (18:7) bili su faktori koji su Zvezdu odveli u finale, da proba da osvoji prvu titulu poslije 1998. godine!

Imali su Pešićevi puleni i sedam izgubljenih lopti manje, dok su procenat šuta sa 52:28 odsto u korist Radničkog na poluvremenu, do kraja sveli na podnošljivih 46:40.

RADNIČKI KG: Pavković 9 (3sk, 3as), Sinovec, Sajmon 4, Marković 13, Birčević 10 (5sk, 2blk), Nešović, Bratić 2, Vuksanović 5, Marjanović 3, Skot 7, Mijatović 3 (4sk), Bakić 15 (6sk).

CRVENA ZVEZDA: Čović, Ilić 4, Lazić 14, Nedović, Lešić 10 (6sk), Subotić 3 (3ukr), Radivojević 3, Nikolić, Tomas 19 (14sk, 3as), Milutinović 5 (4sk, 2blk), B. Popović 4 (4as), P. Popović 14 (7sk).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC