• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Učimo od Partizana

Trener Crvene zvezde Diva poštuje "vječitog rivala", njegov sistem, trenera i ponašanje igrača, ali ističe da i njegov tim ima potencijal za šampionsku borbu.

 Pešić: Učimo od Partizana Izvor: MONDO

Na Malom Kalemegdanu su zadovoljni ulaskom u finale plej-ofa, ali ne žele da u seriju mečeva sa šampionom - Partizanom mt:s uđu sa podignutom bijelom zastavom.

Poslije uzbudljive polufinalne serije sa Kragujevčanima usmjerili su misli ka početku niza utakmica za trofej (utorak,20.00 časova) i svom pokušaju da prekinu dominaciju crno-bijelih.

Svetislav Pešić obratio se tim povodom novinarima na konferenciji u klupskim prostorijama i najprije poslao poruku svojim igračima:

"Nije sve završeno ulaskom u finale, ali je ono ogromna satisfakcija za igrače i želim da im čestitam".

Iskusni trener rekao je da je zadovoljan entuzijazmom svoje ekipe, njenim odgovorima na njegove zahtjeve i povratkom publike, za koju je rekao da "kao i svaka druga, želi da dođe u halu ako zna da će vidjeti klub koji pobjeđuje ili koji može da pobjeđuje".

"Natjerali smo navijače da dođu našom borbenošću, entuzijazmom i željom. Ulivamo povjerenje i njima i sponzorima i povjeriocima i zato plej-of počinje u pravom periodu za nas. Vrlo je teško i nezahvalno reći da li ćemo to znati da iskoristimo, niti želim da se u to upuštam", dodao je on.

O Partizanu, njegovom sistemu, ponašanju igrača i znanju trenera Vlade Jovanovića govorio je sa velikim poštovanjem.

"Mi moramo da kažemo da su naša igra i odnos prema igri rasli uz pomoć Partizana. Oni su nas natjerali da malo drugačije razmišljamo i da počnemo da mislimo o tome kako se igra i kako se pobjeđuje.To nam je pomoglo da od ekipe koja je u decembru izgubila od njih 18 razlike postanemo ekipa koji od njih gubi u produžetku. Naučili smo mnogo stvari. Igrači su naučili kako se tim razvija, kako se prave dobri rezultati i koji je put do toga", rekao je Pešić.

"Ovo je Jovanovićev, a ne Vujoševićev Partizan"



Zvezdin trener, ipak, nije htio da vječitom rivalu dodijeli ulogu favorita, pravdajući takvu odluku tvrdnjom da je plej-of "sasvim novo takmičenje, drugačije od svega prethodnog".

"Moramo da se bavimo našom igrom, dokazali smo da možemo da igramo sa Partizanom, iako je bolja ekipa od nas. Oni imaju sistem, napravili su klub pa tim, a mi to radimo paralelno. To mnogo utiče i na to da li ćeš da pogodiš posljednji šut. Na nama je da iskoristimo svoje potencijale, koji nisu beznačajni".

Upitan da li će izostanak Raška Katića zbog bolesti primorati ekipu iz Humske da odustane od dugogodišnjeg oslanjanja na centarsku liniju, Pešić je odgovorio da sadašnji Partizan nije ne igra isto kao pod vođstvom Duška Vujoševića.

"Jovanović je novi trener ekipe, iako je dugo bio uz njega. Drugačiji je od Vujoševića. Pokazao je karakter, forsira svoj pravac, iako nema autoritet koji je Duško godinama i godinama radio. Malo su promijenili igru, ne igraju kao kod Duleta. Naravno da je Katić izuzetno dobar igrač i mislim da Duda mora na njega najozbiljnije da računa. Ipak, Partizan je sistem i ne zavisi samo od jednog igrača. Veliki timovi, kao što je Partizan, nikad ne zavisi samo od jednog igrača", dodao je on.

Odgovarajući na pitanje o domaćinstvu finalnih utakmica i eventualnim izmjenama lokacije, izrazio je, uz osmijeh, želju da se serija u slučaju rezultata 1:1 preseli u Beogradsku arenu i dodao.

"Još se ne smijem, sad se samo smješkam. Na kraju ću se smijati".

(M. Šolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC