• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK RADNIČKI: Muta ostaje trener

Čelnici kragujevačkog Radničkog najavljuju da će sačuvati kostur tima za narednu sezonu. Ali i poručuju: Muta ostaje! Svetislav Pešić optužen: "Nekorektan si, igrač se ne vrbuje na parketu".

 KK RADNIČKI: Muta ostaje trener  Izvor: MONDO

Miroslav Muta Nikolić ostaće trener košarkaša Radničkog i u narednoj sezoni, odnosno njegovoj četvrtoj uzastopno u klubu iz Kragujevca, saopštili su danas čelnici kluba.

Takođe, oni kažu da su pojedini igrači, kojima su istekli ugovori izrazili želju da ostanu. Dejvid Sajmon jedini rekao da želi da ide.

"Ubrzo slijedi preciziranje takmičarskih ambicija Radničkog u narednoj sezoni skladu sa viđenjem grada Kragujevca, sponzora i uprave kluba. Naš najveći kapital i u četvrtoj godini biće Miroslav Muta Nikolić na čelu stručnog štaba, klub na njega računa i kao stručnjaka i kao Kragujevčanina koji podiže Šumadiju na noge. Na osnovu viđenja trenera, opredijelićemo se za selekciju ekipe i ubrzo zatim počinju pripreme igrača", izjavio je sportski direktor Mladen Ivković.

Ova informacija o Muti Nikoliću je poprilično iznenađenje, jer je i on u nekoliko navrata u finišu sezone rekao da je vrijeme da ode iz Radničkog. To isto je ponovio i u emisiji SOS Kanala, krajem aprila.

Sportski direktor KK Radnički je saopštio i da većina igrača kojima su istekli ugovori žele da ostanu u klubu.

"Pavković, Birčević i Sinovec su naše tri uzdanice u novoj sezoni, ugovorima potvrđene, a uz njih su i mlade nade Milosavljević i Vučković. Samo Sajmon izvjesno napušta naš grad, pa mu uprkos razočaravajućem kraju saradnje želimo svako dobro u nastavku karijere u nekom drugom timu. U organizaciji Kupa Radivoja Koraća dogodine u Kragujevcu vidimo veliku šansu naše sredine za dalju afirmaciju košarkaškog sporta, kluba, ali i samog Kragujevca i svih poslovnih partnera koji će nas dalje pratiti", rekao je Ivković.

Čelnici Radničkog su izrazili zadovoljstvo sezonom, ocjenjujući je kao najuspješniju u istoriji kluba.

"Uspona našeg kluba ne bi bilo bez podrške kako gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića i počasnog predsjednika Mlađana Dinkića, tako i poslovnih partera i navijača. Svima zajedno jedno veliko hvala iz našeg kluba", rekao je Ivković.

Direktor Aleksandar Mitrović smatra da je Radničkom bilo mjesto u finalu Superlige i da je Radnički bolja ekipa od Zvezde.

On je potvrdio optužbe Mute Nikolića na račun trenera Crvene zvezda Beograd Diva Svetislava Pešića da je "vrbovao" Stivena Markovića tokom polufinalne serije plej-ofa.

"Neke nekorektne radnje su se dešavale oko našeg kluba, a posebno pojedinih igrača, poput Markovića. Bez obzira na budžet kojim smo raspolagali ove tri sezone, nikada se nismo bavili takvim poslovima tokom takmičenja, naročito ne u toku utakmica i neposredno pre ili posle susreta. Za nas je pitanje transfera igrača nešto što se ne radi na parketu. Apsolutno podržavamo šefa našeg stručnog štaba Miroslava Mutu Nikolića u izrečeni kritikama, stojimo iza njegovih stavova i nemamo ni najmanju sumnju u sve što je izrekao na račun Svetislava Pešića. Mi smo sportski čestitali Zvezdi, bila je bolja u tom momentu. Idemo dalje, pred nama je nova sezona", rekao je Mitrović.

Sportski direktor Ivković se nadovezao na te riječi, ističući da su iz Zvezde nametali vansportske teme kao što su ulaznice za njene navijače u dvorani "Jezero", a "bilo je i onih nesportskih".

"Nesportsko je bilo 'pregovaranje' Pešića sa Markovićem. Dijelom je i to otežalo ambijent u kojem smo radili posljednjih dana. Naprosto, očekivali smo veće uvažavanje kao pretendent na domaće finale i jedan od predstavnika srpske košarke u regionu već četiri godine u nizu. No, sve je to proces sazrevanja Radničkog za veća djela koja slijede", rekao je sportski direktor Radničkog.

On je dodao da ne želi da umanji pobjedu Zvezde, ali je naglasio da je i Radnički, dijelom, kriv što ne igra u finalu.

Sajmonovo izdanje je bilo neshvatljivo blijedo, gotovo da nije bilo ni traga od onog najkorisnijeg igrača Jadranske lige, rekao je Ivković i konstatovao: "Mislim da su ambicije kluba, grada i navijača prevazišle želje pojedinih igrača u Radničkom".

Za novuu sezonu pripreme počinju odmah, bar što se tiče uprave. A stručni štab je zakazao viđanje sa prvim timom 1. avgusta.

"Cilj nam je da prvo takmičenje dočekamo sa potpuno spremnim igračima. Nova sezona Jadranske lige, kao što je poznato, počinje u oktobru. Podsjećam, finalni turnir Kupa Radivoja Koraća sljedeće godine biće odigran u Kragujevcu, to je za nas dodatna motivacija i težnja - da kragujevačka košarka osvoji prvi trofej. Titula pred Kragujevčanima, to je vodilja u pripremama koje nam slijede", rekao je Mitrović.

Što se tiče takmičenja u Evrokupu, čelnici Radničkog čekaju zvaničnu informaciju.

Ako je dobijemo, odlučićemo šta Evrokup u novoj sezoni može da donese Radničkom i da li eventualno može da šteti planovima u celini za sezonu 2012/2013. To pitanje, kada i ako dođe na dnevni red, neće zavisiti od rukovodstva i uprave Radničkog. Odlučujuću reč daće grad Kragujevac i sponzori kluba. Kao ozbiljan i odgovoran klub, napravićemo valjanu procjenu koliko nam Evrokup koristi kao četvrti takmičarski i finansijski izazov, kažu u Radničkom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC