• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Brejk!

Ko je sad u seriji!? San Antonio Spars - Oklahoma Siti Tander 2:3!

 NBA: Brejk!  Izvor: MONDO

Brejk u Teksasu. Do skoro najdominantniji tim NBA lige nalazi se na korak od eliminacije. Mlada ekipa Tandera imaće priliku da završi posao u srijedu, u šestom meču serije finala Zapada, pred svojim navijačima.

Ako ne uspije, moraće opet u San Antonio na sedmi, odlučujući meč.

U noći između ponedjeljka i utorka, poslije 20 uzastopnih pobjeda u finišu ligaškog dijela i prvih deset mečeva plej-ofa, Sparsi su doživjeli i treći uzastopni poraz od najvećeg rivala ove sezone u konferenciji - 103:108!

Iz rupe zvane 0:2, snajperista Kevin Durent, pitbul Rasel Vestbruk, smrt koja dolazi s klupe Džejms Harden i smečer Serž Ibaka, krenuli su polako, korak po korak, ostavljajući nevjerovatnu količinu energije na parketu. Ako je to bilo očekivano i nešto lakše izvodljivo u Oklahomi, onda je ovo što je "grmljavina" uradila u Teksasu ravno podvigu.

"U početku, nismo verovali da ćemo morati da čekamo na naš red. Trener nas uvijek podsjeća i insistira na to da koristima svaku priliku koja nam se pruži kada izađemo na teren. Mi smo imali priliku da postanemo bolji. Iskoristili smo je", rekao je Durent, koji sa saigračima još nije izgubio kod kuće ove sezone u plej-ofu, pa je tako Okla od autsajdera poslije prva dva meča serije preuzela ulogu velikog favorita za plasman u Veliko finale.

Durent je ubacio 27 poena, uz pet asistencija i tri ukradene lopte, pratio ga je Vestbruk sa 23 poena.

Na drugoj strani - nevjerica. Noseći breme četvrte najduže serije pobeda u NBA ligi, Sparsi su od ekipe koja je plijenila iskustvom, taktičkom zrelošću i balansom, stigla na rub eliminacije. U samo tri večeri. Manuel Đinobili ubacio je 34 poena, ali nije imao sreće kada je 4,9 sekundi prije kraja pokušao da pogodi trojku iz trka, bez balansa, za izjednačenje, možda i produžetak.

Koji sekund prije toga, u opštem presingu i poslije sumnjive sudijske odluke, San Antonio je uspeo da oduzme posed gostima i dođe do napada za egal, ali je povratnik u startnu petorku, Đinobili, promašio trojku iz bloka koji mu je postavio Tim Dankan.

"To nije bio sjajan šut, ali nije bio ni loš. Jednostavno, nije ušao...", rekao je Đinobili, poslije prvog poraza Sparsa kod kuće još od 11. aprila, kada je i počela sada već arhivirana serija pobjeda.

Trener San Antonija Greg Popovič objasnio je da je pomjerio Denija Grina iz startne postave i ubacio Đinobilija tek sedmi put u petorku ove sezone kako bi "donio novu energiju ekipi".

Đinobili jeste briljirao, ali ostali nisu. Naročito u drugoj četvrtini, u kojoj su gosti stigli do 14 poena razlike.

"Ako ne popravimo te 'crne minute', sve će biti gotovo u srijedu", rekao je Popovič.

Harden, koji je i ovog puta sa klupe donio 20 poena ekipi, pogodio je đavolski važnu trojku 28,8 sekundi prije kraja, koja je odbila napad Sparsa i dovela Oklahomu do pet poena prednosti. Harden je kasnije priznao da je u tom napadu lopta trebalo da ide na Durenta, ali da nije mogao da propusti priliku dok je sat otkucavao, a on pred sobom imao rukija Kavi Lionarda.

"Sat je otkucavao i morao sam da preuzmem odgovornost. Lionard je igrao odličnu odbranu nada mnom, tako da sam se odlučio na šut sa puno samopouzdanja. Finale Zapada - to je veliki koš u mojoj karijeri", rekla je prva brada NBA lige.

Iza Đinobilija, parkirali su se Toni Parker sa 20 i Dankan sa 18 poena i 12 skokova, ali to nije pomoglo ovog puta.

"Sada je ili pobijedi ili idi kući. To je naš posao. Niko nas neće žaliti ako izgubimo", rekao je Đinobili, znajući i sam da je njegov tim u prošlosti često puta hodao po ivici u ovakvim serijama i na kraju dolazio do litice.

Srijeda - Oklahoma Siti...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC