• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Pokazali karakter. ZVEZDA: Vjerujemo

Crno-bijeli složni da su lakše mogli do pobjede na startu finala plej-ofa. U Zvezdi optimisti uprkos porazu.

 PARTIZAN: Pokazali karakter. ZVEZDA: Vjerujemo Izvor: MONDO


Košarkaši Partizana nisu dozvolili rivalima u crveno-bijelom dresu da u prvoj utakmici plej-ofa Superlige naprave brejk i pobjede pred većinskom crno-bijelom publikom.

Pobijedili su u utakmici sa velikim brojem poena, koju su dobro počeli, loše nastavili, ali ipak uspješno priveli kraju.

Igrači Vladimira Jovanovića izašli su iz svlačionice zadovoljni ostvarenim trijumfom, ali i samokritični.

"Bila je teška utakmica, počeli smo odlično, stekli veliku prednost (17 razlike), ali smo i dopustili Zvezdi da u drugom poluvremenu igra kako hoće - na ofanzivni skok i kontranapade", rekao je jedan od najpreciznijih u crno-bijelom dresu Danilo Anđušić, koji je postigao 16 poena, od čega tri trojke, ali ne želi da sam prima pohvale za vođstvo Partizana u seriji.

"Moram da budem raspoložen. Ipak je finale. Svaki igrač je bitan. Hvala navijačima što su nam bili vjetar u leđa i pomogli da iskontrolišemo meč", dodao je Anđušić.

Precizan je u prvom poluvremenu bio i Devis Bertans. Mladi krilni igrač Partizana pogodio je dvije trojke u prvoj četvrtini i razgalio publiku u uzavrelom "Pioniru".

"Bilo je sjajno. To je bilo moje prvo profesionalno finale, počeo sam u petorci i to je nešto specijalno. Koristio sam priliku za otvorene šuteve, što mi je savjetovao i trener i srećom pogađao".

Letonac u redovima šampiona istakao je da će naredna utakmica biti podjednako teška i da će protivnik sigurno pružiti dobru partiju pred svojim navijačima.

"Danas su dokazali da su žestok rival i da će iskoristiti svaku šansu da uzvrate. Igraće pred svojom publikom i sigurno neće biti lako", rekao je Bertans.

Najveću utakmica srpske košarke prvi put je na terenu doživio i Dominik Džejms. Kreator igre šampiona postigao je 15 poena, uz pet asistencija.

"Navijači su fenomenalni. Stali su uz nas kada nam je bilo potrebno, dali nam pozitivnu energiju, zaista su nevjerovatni. U sljedećoj utakmici biće rat i apsolutno smo svjesni da neće biti lako".

Duel ljutih rivala kraj terena pratio je centar Partizana Raško Katić, koji zbog lajmske bolesti neće igrati do kraja sezone. Poslije meča bio je zadovoljan i optimističan.

"Mi smo tim, na okupu smo već godinama i ne zavisimo od igre pojedinca. Ostvarili smo zasluženu pobjedu i pokazali karakter uprkos padu u igri početkom treće četvrtine".

Marko Čakarević postigao je osam poena, zabilježio četiri skoka i dao značajan doprinos pobjedi mirnim izvođenjem slobodnih bacanja. Po izlasku iz svlačionice, takođe je bio svjestan propusta u igri, ali i poručio da zna recept za pobjedu i u drugoj utakmici.

"Bolje smo krenuli, pa dozvolili protivniku da se vrati u utakmicu, ali smo i smogli snage da povratimo prednost i zasluženo pobijedimo. Na sljedećoj utakmici moramo da obuzdamo njihov skok, presing i izgubimo mnogo manje lopti".

Zvezdini igrači svjesni su da ekipa kao što je Partizan retko dopušta velike preokrete, ali i da će u drugoj utakmici imati priliku za trijumf.

"Mislim da možemo da se ravnopravno borimo sa Partizanom. Naravno da postoji vjera, pogotovo poslije posljednje dvije utakmice, iako smo ih izgubili", počeo je priču sa novinarima iskusni plejmejker Vuk Radivojević.

"Uspjeli smo da se izdignemo u drugom poluvremenu, sustignemo 17 poena prednosti, ali smo svjesni da je uprkos dostizanju tog minusa bilo jako teško pobijediti tim kao što je Partizan".

Radivojević sa vjerom u pobjedu dočekuje drugi meč finalne serije i nastup pred svojim navijačima.

"Imaćemo našu publiku, potreban nam je polet koji nam pružaju. Partizan nam neće opet dozvoliti da se vratimo sa 17 poena zaostatka i zato moramo da odigramo cijelu utakmicu kao drugo poluvrijeme ove i to je ključ pobjede".

Pespektivni košarkaš Zvezde Nemanja Nedović pogodio je dve važne trojke tokom juriša ekipe Svetislava Pešića na prednost Partizana, ali i sam napravio nekoliko propusta u odbrani koje su rivali kaznili.

"Odigrali smo pravu mušku utakmicu sa dosta faulova. Mislim da smo na kraju zakazali sa našom prepoznatljivom odbranom i oni su to iskoristili. Za tri dana nas čeka novi meč i ovaj moramo što prije da zaboravimo. Biće neophodno da nametnemo naš ritam i od početka igramo čvrsto u odbrani", rekao je Nedović.

Centar crveno-bijelih Mile Ilić uvjeren je u pobjedu u duelu u petak.

"Izgubili smo sredinom posljednje četvrtine, ali šta da radimo, nije prvi put ove sezone. Sljedeći put smo mi domaćini i uvjereni smo u pobjedu".

Njegov saigrač Branko Lazić zna razlog poraza, ali poručuje saigračima "glavu gore".

"Olako smo im dozvolili nekoliko šuteva u finišu, iako smo početkom drugog poluvremena dobro krenuli. Došli smo do pola koša prednosti, ali smo im nesmotrenim potezima omogućili da realizuju šuteve. Optimističan sam pred narednu utakmicu i mislim da će biti odigrana na manji broj poena", dodao je Lazić.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC