• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Grmi, sijeva... Oklahoma u velikom finalu!

Tander bolji od San Antonio Sparsa i u šestom meču - 107:99, za 4:2 u finalu Zapada i okršaj za titulu sa Bostonom ili Majamijem.

  NBA: Grmi, sijeva... Oklahoma u velikom finalu! Izvor: MONDO

Od 13. mjesta u Zapadnoj konferenciji, do predvorja slave, za samo tri godine!

To je put koji je prešla ekipa Oklahoma Siti Tandera, nasljednika slavnih Sijetl Supersoniksa.

Veliki uspjeh nije došao preko noći, ali je tim predvođen Kevinom Durentom (1988. godište), Raselom Vestbrukom (1988) i Džejmsom Hardenom (1989) napredovao konstantno i velikom brzinom.

U sezoni 2008/09 imali su skor 23-59, godinu dana kasnije ispali od Lejkersa u prvom kolu plej-ofa (2:4), a 2011. od Dalasa u finalu Zapada (1:4).

Svi računi naplaćeni su već ovog proljeća, kada je Oklahoma eliminisala i Dalas i Lejkerse, a sada i San Antonio, koji je vodio u seriji sa 2:0 i imao niz od 20 pobjeda.

Ko bi rekao da će nakon toga "mamuze" doživjeti četiri uzastopna poraza za osam dana?

Tim Grega Popovića bio je na dobrom putu da izbori "majstoricu". U posljednjim sekundama prvog poluvremena šeste utakmice bilo je čak 45:63, da bi Durent trojkom preko ruke Stivena Džeksona najavio preokret.

Do njega je došlo već u finišu treće četvrtine, opet trojkom Durenta za 79:77, a Sparsi su posljednji put vodili rezultatom 83:84.

U finišu su promašili dosta teških šuteva, napravili nekoliko prekršaja u napadu - prije svih Đinobili - dok je Oklahoma nošena navijanjem pune dvorane i uz dva ključna koša veterana Dereka Fišera (96:91, 103:97) hrlila ka trijumfu.

Džekson i Toni Parker promašili su šuteve za tri poena, kojima bi smanjili na 103:102, a na drugoj strani je Kendrik Perkins zakucao na dodavanje Durenta i stavio tačku na sezonu San Antonija.

Durent je zabilježio 34 poena, 14 skokova i pet asistencija, Rasel Vestbruk 25, uz osam skokova i pet asistencija, a Harden 16 poena.

Na drugoj strani je Parker (29p, 12as) već na poluvremenu imao 20 poena i 10 asistencija, ali u nastavku ni on, ni ekipa nisu izdržali u tom ritmu.

Tim Dankan nanizao je 25 poena i 14 asistencija, Džekson 23 (trojke 6/7), ali Manu Đinobili samo 10 poena.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC