• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Mađari u Jadranskoj ligi!

Mađarski šampion Solnok novi je član regionalne lige, odlučio upravljački Bord. Zvezda umjesto Širokog u kvalifikacijama za Evrokup.

 I Mađari u Jadranskoj ligi!  Izvor: MONDO

Mađarski Solnok igraće u Jadranskoj ligi u sezoni 2012/13. To je odlučila Skupština "Sidra", tijela koje upravlja ligom, saznaje MONDO.

Četvorostruki šampion Mađarske, klub koji je osnovan 1959. godine, popuniće mjesto izraelskog Makabija, koji je prošle sezone igrao Jadransku ligu i na kraju je i osvojio na finalnom turniru u Tel Avivu.

Solnok je prvi put postao šampiona Mađarske 1991. godine, a od tada je još tri puta osvajao titulu najboljeg u ligi naših sjevernih komšija (2007, 2011. i 2012. godine). Tim ima i organizovanu podršku sa tribina, što se može vidjeti sa fotografija.


U opciji za popunu mjesta je bila i novosadska Vojvodina, ali je očigledno da su presudile finansije, koje su trenutno na strani Mađara.

Regionalnu ligu u narednoj sezoni činiće četiri hrvatska, tri srpska, po dva slovenačka i bosansko-hercegovačka kluba i po jedan iz Crne Gore, Makedonije i Mađarske.

To su: Cedevita, Cibona, Split i Zagreb (iz Hrvatske), Partizan mt:s, Radnički KG i Crvena zvezda Diva (Srbija), Olimpija i Krka (Slovenija), Igokea i Široki (BiH), Budućnost (Crna Gora), MZT Skoplje (Makedonija) i Solnok (Mađarska).

Ujedno, Skupština "Sidra" prihvatila je i prijedlog da umjesto Širokog, koji je odustao od Evrokupa, u kvalifikacije "delegira" Crvenu zvezdu.

(MONDO - foto: szolnokiolaj.hu)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC