• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Otkud Zvezda u Evrokupu!?

U kragujevačkom klubu nezadovoljni odlukom da u kvalifikacije za Evrokup ide Crvena zvezda Diva, a ne Radnički. "Ne treba nam milostinja, sami ćemo da se izborimo za Evropu".

 RADNIČKI: Otkud Zvezda u Evrokupu!?  Izvor: MONDO

Kragujevački Radnički se nadao da bi mogao da uskoči umjesto Širokog u kvalifikacijama za Evrokup. Međutim, upravljačko tijelo regionalne Jadranske lige odlučilo je da na evro scenu pošalje Crvenu zvezdu Beograd Diva.

U pisanoj izjavi, predsjednik Radničkog Ivan Grujin je izrazio nezadovoljstvo takvom odlukom, ali je poručio i da njegovom klubu ne treba ničija milostinja.

"Nije nam jasno po kojem je kriterijumu predložena beogradska Zvezda, slabije plasirana od Radničkog u posljednjoj sezoni. Ovakav potez će nam biti dodatni podstrek da u sezoni 2012/2013, za koju se već spremamo, rezultatski dođemo do pozicije koja vodi u evropsko takmičenje. Na taj način nećemo zavisiti od bilo čijeg odustajanja, niti će nam biti potrebna 'milostinja' bilo koje instance ili ljudi koji donose odluke", poručio je Grujin.

Radnički je nadu gajio na rezultatima ostvarenim u sezoni koja je na izmaku. Radnički je takmičenje u Jadranskoj ligi završio na osmom mjestu, jednom ispred Crvene zvezde.

U Radničkom su očekivali da će ih, ako ništa drugo, bar neko kontaktirati poslije odustajanja Širokog.

"Naš klub niko nije kontaktirao, ni prije, ni poslije skupštine (Jadranske lige) u Ljubljani. Iskreno smo se nadali da ćemo dobiti pozivnicu da učestvujemo u kvalifikacijama. To bi bilo priznanje za naš rad u prethodne tri godine, ali i status stabilnog ABA ligaša. Smatramo da je za tako nešto dovoljno što imamo evidentan napredak u rezultatima. Nije nam jasno po kojem je kriterijumu predložena Zvezda, slabije plasirana od Radničkog u posljednjoj sezoni. Nismo zadovoljni tom odlukom ali, svjesni svog statusa na Jadranu, poštovaćemo je", naglasio je Grujin.

Radnički nema svoje mjesto u skupštini regionalne lige i ne donosi odluke, niti utiče na njihovo donošenje.

"Da ne bude nejasnoća u zainteresovanoj javnosti, mi nismo vlasnici akcija ove lige. Već sada mogu da najavim da ćemo nakon četvrte sezone u ABA ligi, sa još boljim rezultatima za koje se spremamo, posjećenošću naše dvorane koja se uvećava iz sezone u sezonu, a naposljetku i zbog popularnosti košarke u Šumadiji, imati još snažnije argumente da zatražimo od čelnika Lige da i kragujevački Radnički postane član skupštine. To bi nam omogućilo da učestvujemo u radu tog tela, možda ne i da donosimo odluke, ali da u domenu svojih glasačkih mogućnosti budemo učesnik Lige i van terena", dodao je Grujin.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC