• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Zvezda izjednačila!

Crveno-bijeli pred svojim navijačima dobili drugi meč finalne serije - 68:56 (21:15, 21:13, 14:20, 12:8). Treća "runda" u utorak.

 PLEJ-OF: Zvezda izjednačila! Izvor: MONDO

Trojke Save Lešića i Vuka Radivojevića, u okviru serije od 10:1 u posljednja dva i po minuta, bile su ključ pobjede košarkaša Crvene Zvezde nad Partizanom mt:s i izjednačenja na 1:1 u finalu plej-ofa.

Crveno-bijeli su dobili prvo poluvreme sa 14 poena razlike, crno-bijeli uprkos brojnim pehovima uhvatili priključak, prišli na "minus tri" i prije pomenute Zvezdine serije promašili dva šuta (Milosavljević, Lučić) kojima su mogli da dođu do rezultatskog egala.

Izabranici Svetislava Pešića su za više od sedam minuta četvrte četvrtine postigli samo dva poena, da bi Lešić trojkom poslije skoka u napadu Mileta Ilića natjerao utihnuli Pionir da ponovo "proključa" - 61:55.

Na drugoj strani je Miroslav Raduljica promašio, a Omar Tomas iz solo prodora atraktivno povisio na 63:55. Raduljica je zatim pogodio jedno od dva slobodna bacanja, da bi Radivojević sa sedam metara otklonio sve dileme.

Zvezdi je to prva pobjeda nad "vječitim rivalom" od oktobra 2009. i serije od 15 poraza u Jadranskoj ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije!

Pored toga što će u odbranu titule morati da krene "od nule", Partizan je ušao u potencijalno ozbiljan problem sa povredama.

Dragan Milosavljević (koljeno) i Vladimir Lučić (vrat) ozlijedili su se u trećoj, a Dominik Džejms (list) početkom posljednje dionice. Dok su prva dvojica stegnula zube i poslije predaha se vratila na parket, Amerikanac nije mogao da se osloni na desnu nogu i za njega je utakmica bila završena već u 32. minutu.

CRVENA ZVEZDA DIVA: Čović 1, Ilić 7 (8sk, 2blk), Lazić 3, Nedović 7, Lešić 8, Subotić 2, Radivojević 5 (5sk), Nikolić, Tomas 18 (7sk), Milutinović 7 (5sk), B. Popović 4, P. Popović 6.

PARTIZAN MTS: Kecman 2, Raduljica 17 (7sk), Lučić 10, Milosavljević 10, Bešović, Božić 1, Čakarević 4 (5sk), Džejms 5, Mačvan 5 (4sk, 3as, 3ukr), Đekić, Anđušić 2, Bertans.



Partizan je bolje počeo, zahvaljujući Milosavljeviću i Raduljici poveo 7:3, ali je Zvezda preokrenula serijom od 8:1 i nakon toga novom serijom od 7:0 (uz trojku Branka Lazića od tablu) stekla prvu opipljiviju prednost - 21:14.

Crveno-bijeli potom su uveli meč u svoj ritam, usporili napad Partizana i umorili njegove plejmejkere, prvenstveno Džejmsa, što je rezultovalo velikim brojem grešaka, a bilo je i dosta promašenih zicera.

Zvezda je koristila svaku priliku da trči u kontre, Tomas nastavio sa sjajnim partijama iz posljednjih nekoliko nedjelja i u 19. minutu je domaćin nakon nesportske lične Džejmsa poveo sa rekordnih "plus 14" - 40:26.

Najefikasniji na poluvremenu bili su Tomas sa 10 i Nemanja Nedović sa sedam poena, a na drugoj strani Miroslav Raduljica sa 12 poena. Bez njegovog učinka u drugoj četvrtini (osam poena) bi zaostatak crno-bijelih sigurno bio još veći.

Raduljica je u trećoj četvrtini brzo zaradio treću i četvrtu ličnu, uz to se i Milosavljević požalio na povredu, pa je bilo jasno da Vlada Jovanović u rukama ima sve manje aduta za preokret.

Pokušavao je strateg crno-bijelih zonskom odbranom, uparivanjem Mačvana i Bešovića, pa spuštanjem Mačvana na "peticu", što je u defanzivi dalo rezultata.

Centri Zvezde često su hvatani kako provode tri sekunde u reketu, bekove je šut totalno napustio, ali se i Partizan propisno ispromašivao, prije svega van linije 6,75 metara (3/18 do starta četvrte dionice, 3/25 na kraju).

Crno-bijeli su uspjeli da priđu samo na sedam (50:43) ili osam poena zaostatka, ali su Pešićevi igrači tada po pravilu pronalazili način da odgovore.

U posljednjih 10 minuta je Zvezdi očigledno "ušla voda u uši", jer je njen napad ostao bez ikakve ideje, a pokušaji da se lopta spusti u reket, nisu donijeli ništa dobro. Partizan je - poput Zvezde u prvom meču - došao na prag podviga iz naizgled izgubljene situacije, međutim, katastrofalan šut spolja skupo je koštao osvajača 10 uzastopnih titula.



Iako su neki dijelovi tribina ostali prazni iz bezbjednosnih razloga, u Pioniru je sigurno bilo između 6.000 i 6.500 gledalaca, pošto je Delija ušlo mnogo više nego što ima mjesta na tribini rezervisanoj za najvatrenije Zvezdine pristalice.

Crveno-bijele je došlo da bodri mnogo bivših igrača, što Zvezde, što FMP Železnika. Najveći aplauz dobio je Miloš Teodosić, a važan okršaj nisu propustili ni Milan Gurović, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Oliver Stević, kao i reprezentativac Srbije Stefan Marković, bivši član Hemofarma.

Na utakmici je bio i zaista rijedak gost srpskih dvorana - nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i SCG, ove sezone košarkaš Atlanta Hoksa Vladimir Radmanović!

Oko 200 navijača Partizana bilo je izolovano jakim snagama redara i policije.

Crno-bijeli su prvi meč dobili rezultatom 92:83, a ponovo će biti domaćini u utorak, 12. juna.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC