• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Rastemo. PARTIZAN: Znamo kako dalje

U taboru Crvene zvezde Diva zadovoljni pobjedom u drugoj utakmici finala plej-ofa, ali ne i euforični. Crno-bijeli znaju kako da uzvrate u utorak.

 ZVEZDA: Rastemo. PARTIZAN: Znamo kako dalje Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s i Crvene zvezde krenuće u utorak, 12. juna, sa iste udaljenosti ka tituli šampiona.

Crveno-bijeli iskoristili su u petak uveče prednost domaćeg terena i nanijeli najljućem rivalu prvi poraz u ovogodišnjem finalu plej-ofa Agroživ Superlige Srbije.

Na momente grub i žestog meč nije bio lijep za oko. Gledaoci u hali Pionir vidjeli su mnogo faulova, malo trojki (sedam iz ukupno 42 pokušaja!), ali i borbu dostojnu finala.

Ekipa Svetislava Pešića pobijedila je šampiona poslije 15 uzastopnih poraza i zakazala još jedan duel pred svojim navijačima u, sada izvjesnoj, četvrtom "epizodi" finalne serije.

Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Omar Tomas. Amerikanac je pogađao (18 poena), skakao (7 sk) i ponio priznanje "igrač utakmice". Po izlasku iz svlačionice bio je dobro raspoložen.

"Odigrali smo 40 minuta, uradili dobar posao, pobijedili... Nadam se da ćemo zbog trijumfa imati više samopouzdanja. Znam kako da igram velike utakmice i nadam se da će pobjeda pomoći mlađim momcima, pogotovo u sljedećim duelima. Svjestan sam da nismo imali uspjeha sa njima cijele sezone, ali i da nam je ova pobjeda ulila vjeru u sopstveni kvalitet", rekao je on.

Posebno ga je inspirisala atmosfera i veliki broj navijača u crveno-bijelim majicama.

"Nikad nisam igrao u ovakvom okruženju. Sviđa mi se, navijači te pokreću, tjeraju te da moraš da pobijediš... Igramo za njih i nadam se da će nastaviti da dolaze, da nas bodre i da ćemo im uzvratiti titulom, ali za to moramo da pobijedimo sljedeću utakmicu. Idemo korak po korak".

Momak iz Pensilvanije nekoliko je puta zajedno sa publikom proslavljao koševe - pokazivao mišiće, vikao..."Imam još trikova", dodaje.

"Nisam još pokazao sve što znam, ali potrudiću se da pobijedimo sljedeću utakmicu i da kad budemo igrali kod kuće pokažem još neki. Sigurno ih neću koristiti na terenu Partizana, vidjećemo...", rekao je uz osmijeh.

Navijači Crvene zvezde u strahu su gledali kako njihovi ljubimci u drugom poluvremenu "prosipaju" 14 poena prednosti iz prvog dela. Crno-bijeli prišli su na "minus tri", promašili nekoliko "čistih" šuteva, a onda je Mile Ilić uhvatio loptu u reketu gostiju, dodao je Savi Lešiću i pomogao mu da trojkom otkloni sve dileme oko pobjednika. I postane heroj Zvezdine pobjede.

"Ta trojka je sigurno donijela veliko olakšanje, pogotovo što smo poslije nje pobjegli na šest, pa na osam razlike. Nema vremena za preveliko slavlje, moramo da se regenerišemo što prije, pripremimo za sljedeću što bolje možemo i da idemo na pobjedu. Znali su da ne mogu da u drugoj šutiraju za tri kao u prvoj utakmici, ali i mi smo se držali dogovora iz svlačionice - dobro smo igrali odbranu, dobro skakali i mislim da je to presudilo", rekao je Lešić i dodao:

"Navijači su zaista bili za desetku. Još nisam doživio da se ovako navija u Pioniru, hvala im"

Nemanja Nedović igrao je u prvom poluvremenu, učestvovao u stvaranju nedostižne prednosti, a burnu završnicu odgledao sa klupe. Pobjedu je nazvao "užasno važnom", iz nekoliko razloga.

"Važna je i što se tiče samopouzdanja i što se tiče podatka da ih dugo nismo dobili. Ako je postojala ta barijera nadam se da je više neće biti. Mislim da smo kontrolisali utakmicu od početka do tog pada u drugom poluvremenu, ali smo bili pravi kad je najpotrebnije i uz pomoć navijača došli do pobjede. Mnogo znači što smo uspjeli da kao Partizan u prvoj utakmici prelomimo zato što smo mnogo utakmica izgubili na taj način ove sezone. Mislim da sve više i više rastemo u tim i zaista je sjajno što smo pobijedili utakmicu na ovakav način", rekao je Nedović.

Igrači Vlade Jovanovića izašli su iz svlačionice razočarani zbog poraza, svjesni svojih propusta, ali i odlučni da ih u trećoj utakmici isprave i opet povedu u seriji.

Miroslav Raduljica rano je zaradio četiri lične greške i ostavio navijačima i treneru Partizana da samo nagađaju kakav bi bio rezultat da je na terenu proveo više od 23 minuta. Postigao je 17 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.

"Odigrali su bolju odbranu u ovoj paklenoj atmosferi, imali smo malo više izgubljenih lopti, oni su imali više skokova, bili agresivniji...", nabrojao je razloge poraza po izlasku iz svlačionice.

"Šut za tri poena nas nije služio, ali ne bih rekao da je i to razlog. Bili su dosta agresivniji, a mi smo donijeli dosta čudnih odluka. Nismo se bacali za takozvane 'ničije' lopte i očekujem da popravimo igru u sljedećoj utakmici", rekao je on i komentarisao svoje žestoke duele sa Petrom Popovićem:

"Što bih se povukao? Da li sam se do sad jednom povukao u prethodnih šest utakmica?

Iskusni Dušan Kecman bio je prinuđen da zbog povrede Dominika Džejmsa nekoliko puta preuzme od Petra Božića ulogu kreatora igre. Sa te pozicije dobro je vidio šta je valjalo, a šta ne u ekipi Partizana.

"Znali smo da je agresivnost Zvezdina karakteristika tokom čitave sezone, tako su i ranije igrali... Eto, nismo adekvatno reagovali na to, niti smo nalazili prava rješenja... Šut tri od 25 za tri poena sve govori. Da smo možda malo više igrali 'unutra' možda taj element naše igre ne bi izgledao tako, ali šta je tu je, idemo dalje... Sljedeća utakmica biće jako neizvjesna i teška".

Danilo Anđušić nije uspio da ponovi svoje šutersko veče iz prve utakmice. Nije pogodio nijednu trojku iz četiri pokušaja, ali gaji nadu da će u utorak, pred navijačima obučenim u crno-bijelo, sve biti drugačije.

"Počeli smo opušteno, dozvolili protivniku da igra svoju igru, tako su i stekli prednost. U drugom poluvremenu smo im prišli, ali smo promašili par otvorenih šuteva kojima smo mogli da izborimo i neriješeno... Zvezda je imala veliku prednost u skokovima i mislim da je to presudilo. Serija se sad vraća na naš teren, biće drugacije i nadam se pobjedi", rekao je on.

O značaju treće utakmice finalne serije ne bi trebalo previše govoriti. Pobjednik će steći prvu "meč loptu" i prenijeti pritisak na leđa rivala. Četvrta će biti odigrana najvjerovatnije u Železniku, 15. juna, a eventualna "majstorica" tri dana poslije.

(M. Šolak - MONDO, foto: MONDO; MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC