• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Majami ponovo u finalu!

U sedmoj, odlučujućoj utakmici, Majami deklasirao Boston u posljednjoj četvrtini (28:15) i izborio uzastiopni plasman u veliko finale.

 NBA: Majami ponovo u finalu! Izvor: MONDO

Prošle sezone Hit je bio poražen od Dalasa, ovog puta igraće sa Oklahomom.

Prošle sezone, u prvoj zajedničkoj godini, Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš otišli su u veliko finale i tamo izgubili od Dalas Meveriksa.

Ove godine, doveli su sebe na rub eliminacije u finalu Istoka, gubili od Boston Seltiksa 3:2, ali onda u šestoj i sedmoj utakmici vjerovatno raspršili snove delu sjajne generacije "seltiksa" da će ponovo biti šampioni.

Lebron Džejms ubacio je 31 poen uz 12 skokova, Dvejn Vejd dodao je 23 poena, Kris Boš upisao 19 i...

...sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini, koju su dobili 28:15, košarkaši Majamija zabilježili su pobjedu u sedmoj, odlučujućoj utakmici napete serije finala Istočne konferencije - 101:88 (23:27, 23:26, 28:20, 28:15).

U velikom finalu NBA lige sastaće se Majami Hit sa Istoka i Oklahoma Siti Tander sa Zapada. Ili će Hit osvojiti drugu titulu, prvu od 2006. ili će Tander to postati prvi put od osnivanja, upravo 2006, kada su se ugasili Sijetl Supersoniksi i rodio novi klub.

Sijetl je bio šampion 1979. godine.

Poslije dva neuspješna pokušaja u Klivlendu, "King" Džejms je konačno dobio sedmi meč plej-of serije. Da ne bude i treća nesreća, Džejms se postarao tako što je na parketu proveo svih 48 minuta (!?). Poslije 45 poena u šestoj, ovog puta Seltiksima je ubacio 31 i to je uz 22 Vejda bilo sasvim dovoljno.

Bar u drugom poluvremenu, koje je Hit dobio 20 poena razlike!

"Odlučili smo da izađemo kao jedan na parket i igramo za isti cilj", rekao je Vejd.

Majami je gledao sigurnu igru Bostona u prvom dijelu igre, ali Redžon Rondo nije mogao sam da gura i u 24 minuta nastavka. Završio je meč sa "tripl-dabl" učinkom od 22 poena, 14 asistencija i deset skokova, Pol Pirs mu je dodao 19, ali to je vjerovatno bio kraj "Big 4" ere.

Mediji u SAD već najavljuju da za Boston neće više igrati i Pirs i Kevin Garnet i Rej Alen. Dok Rondo nije upitan za narednu sezonu u zelenom, postoji velika vjerovatnoća da u timu neće biti sve trojice veterana, koji zajedno već imaju 106 godina!

Pirs ima 34, a Garnet i Alen po 36.

Oni su, prilično mlađi, uspjeli da uzmu titulu 2008. godine, ali od tada jednom su igrali veliko finale 2010. godine i izgubili od tima kojeg su savladali dvije godine ranije, Los Anđeles Lejkersa.

Teško je očekivati da će i naredne sezone ovaj tim, nošen na plećima dokazanih NBA veterana, moći da dogura ovako daleko. A, do prije nekoliko dana, Seltiksi su imali dvije "meč lopte" za finale.

Trener Dok Rivers izveo je i Pirsa i Garneta i Alena 30 sekundi prije kraja utakmice, možda i nagovijestio kraj.

"Poklonite se pred njima. Oni su tim. Poklonite se... Igrali su sjajno večeras kao tim, ali to nije bilo dovoljno", rekao je najmlađi i trenutno ponajbolji iz "Velike četvorke", Rondo.

Iako su često tokom ove serije imali verbalnih duela i na parketu i na konferencijama za štampu, trener Seltiksa Rivers i najbolji igrač Majamija Džejms, zagrlili su se i dugo pričali poslije utakmice.

"Rekao sam mu da ide tamo (u Oklahomu) i da uradi ono za šta je rođen", rekao je Rivers.

Finalna serija NBA lige počinje 12. juna, a završiće se možda sedmom utakmicom, 26. juna. Prvi put od 1998. godine finale neće biti igramo u Kaliforniji ili Teksasu. Tander je izmjestio utakmice u Oklahomu, poslije dominacije L. A. Lejkersa, San Antonio Sparsa i Dalas Meveriksa, ekipa koje su jednu po jednu Kevin Durent, Rasel Vestbruk i ostali izbacivali ove sezone u plej-ofu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC