• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Armaniju "A" licenca, Albi "vajld kard"

Njemačka poslije 11 godina sa dva predstavnika u Evroligi. Emporio Armani zasjeo na mjesto Lotomatike. Danilović: "Nećemo je dobiti ni narednih godina".

 EL: Armaniju "A" licenca, Albi "vajld kard" Izvor: MONDO

Poznata su imena 23 od 24 učesnika Evrolige 2012/13, dok će za posljednje mjesto, putem kvalifikacija, konkurisati osam timova.

Bord kompanije ECA ("Euroleague Commercial Assets"), koja rukovodi evropskim takmičenjima, sastao se u srijedu u Barseloni i odlučio da "A" licencu na period od dvije godine dodijeli italijanskom Emporio Armaniju, dok je "C" licenca, odnosno "vajld kard", otišla berlinskoj Albi.

Specijalna pozivnica bila je na raspolaganju pošto se Himki plasirao u Evroligu po dva osnova - kao finalista ruskog prvenstva i kao osvajač Evrokupa 2011/12.

Kao timovi sa "A" licencom Evroligu će igrati Barselona, Real Madrid, Kaha Laboral, Unikaha, CSKA, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Montepaski, Emporio Armani, Žalgiris i Prokom (ukupno 14).

Jednogodišnje "B" licence imaju Himki, Bešiktaš, Bamberg, Šalon, Lijetuvos Ritas, Partizan mt:s, Cedevita i Olimpija (ukupno osam), dok je Alba dobila "C" licencu zbog "važnosti njemačkog tržišta i interesa koji Evroliga ima za razvijanje košarkaškog biznisa u toj zemlji", stoji u zvaničnom saopštenju iz Barselone.

Dugo se u srpskim medijima podgrijavala nada da će "A" licencu dobiti Partizan, međutim, kako se Evroliga u prvom redu rukovodi finansijskim i marketinškim, pa tek onda sportskim interesima, svakome realnom bilo je jasno da će se to teško dogoditi.

"Trebalo je da dobijemo 'A' licencu još prije pet godina, ali uvijek uskoči neko drugi, vodeći ljudi Evrolige im uruče pozivnicu, da bi se taj tim kasnije ugasio. Lično ne vjerujem da ćemo je dobiti ni narednih godina", rekao je predsjednik crno-bijelih Predrag Danilović dnevnom listu "Sport".

Kvalifikacije za elitno takmičenje igraće Kantu i Uniks po specijalnom pozivu, a Donjeck, Le Man, Ulm, Lukoil, Ostende i Nimburk u skladu sa sportskim kriterijumima.

Zanimljivo je da će Njemačka imati dva predstavnika u Evroligi prvi put od sezone 2001/02, kada su to bili Alba i Skajlajnersi iz Frankfurta.

Podsjetimo da je za iduću sezonu pripremljena važna promjena u formatu takmičenja, po kojoj će se Top 16 igrati u dvije grupe od po osam timova i trajaće 14 kola, umjesto dosadašnjih šest.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC