• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević za MONDO: Ništa se nismo pitali!

Jedan od potpredsjednika KSS apeluje na sve bitne ljude u srpskoj košarci da otvore oči i počnu zajednički da rade na vraćanju ugleda trofejnom sportu.

 Tomašević za MONDO: Ništa se nismo pitali! Izvor: MONDO

Odlukom Borda ECA, koja je donijeta u srijedu u Barseloni, srpsko prvenstvo definitivno je pretvoreno u kvalifikaciono takmičenje za ABA ligu.

Plasman u domaćoj ligi postao je potpuno nevažan sa stanovišta prohodnosti u Evroligu. Sve će se rješavati na Jadranu od oktobra do marta, a naša liga i plej-of igraće se za nešto što se i dalje zove titula, ali više ne donosi beneficije koje su se nekada podrazumijevale - pa čak ni bodove, koji su očito bili kratkotrajno prelazno rješenje.

Fascinantno je da će Superliga Srbije za samo četiri godine preći put od takmičenja iz kojeg se direktno išlo u Evroligu, do lige u kojoj je trijumf postao stvar pukog prestiža.

Maltene, kao na uličnom basketu, gdje pobjednik znojav sjedne na beton, pa uživa u tome što mu je poraženi platio pivo i što do sljedeće partije može da mu priča kako ga je "oprao".

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević u razgovoru za MONDO ističe da je to stanje stvari koje su svojim potezima skrojili najveći srpski klubovi!

"Klubovi odlučuju o svemu. Oni imaju svoje predstavnike u ABA ligi, koja ih zastupa pred Evroligom", počeo je Tomašević.

"Ne znam koliko je vama novinarima i cijeloj javnosti poznato da je liga već godinama odvojena od Saveza. Osim što smo u istoj zgradi i što smo im pomogli sa 200.000 evra kada nisu imali sponzora, mi sa ligom nemamo nikakve veze. Niti biramo termine i sudije, niti kažnjavamo, niti se za bilo šta pitamo".

Kao osvajaču brojnih pehara i medalja sa najvećih takmičenja, prvaku Jugoslavije sa Crvenom Zvezdom i Partizanom, a danas kao čovjeku koji je ispred KSS zadužen za brigu o svim takmičenjima, Tomaševiću jeneizmjerno krivo što je srpsko prvenstvo u ovoj mjeri degradirano nauštrb regionalne lige.

Međutim, taj proces nije od juče, već je započet prije skoro 10 godina...

"Da li ja mislim da je to loše? Naravno da mislim. Ali, šta vrijedi mišljenje nas iz KSS, kada od samog početka nismo odlučivali ni o čemu".

"Ja, kao predstavnik Saveza, mogu samo da apelujem na klubove, da se izjasne da li hoće da igraju ABA ligu, da li neće da igraju ABA ligu, da li hoće da uključe nas u rješavanje problema... Pogrešno je misliti da mi bježimo od odgovornosti. Mi samo nemamo moć", priča Tomašević.

On smatra da bi napokon bio red da "sjednemo i vidimo u kom pravcu ćemo da idemo".

"Mislim na sve ljude od funkcije, moći i ugleda, a imamo ih kao niko u Evropi - Duda, Željko, Danilović, Pešić, Čović, Bora Stanković, Zoran Radović... Da se okupimo oko ideje da vratimo košarku tamo gdje joj je mjesto. Dokle god svako vuče na svoju stranu, mi ćemo je i dalje urušavati".

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC