• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kjuban: NBA da organizuje Svjetski kup!

Vlasnik Dalas Maveriksa "bezobrazno" najavio da će se zalagati za potpuno novo takmičenje, koje će naslijediti sadašnje Svjetsko prvenstvo.

 Kjuban: NBA da organizuje Svjetski kup! Izvor: MONDO

Čelnici NBA lige najavili su nedavno mogućnost povlačenja svojih najboljih košarkaša sa Olimpijskih igara, koje bi po ugledu na fudbal ostale rezervisane za mladiće do 23 godine.

Asovi poput Lebrona Džejmsa, Kobija Brajanta i drugih tada bi se nadmetali samo na Svjetskom prvenstvu, o čijoj reorganizaciji NBA planira da razgovara sa FIBA.

Ideja je da se takmičenje učini profitabilnijim i globalno atraktivnijim, opet ugledajući se na fudbal, kao sport u kojem je Mundijal neuporedivo značajniji od olimpijskog turnira.

Međutim, takva inicijativa u SAD je već dobila radikalne protivnike. "Radikalne" u smislu da se predložene promjene smatraju nedovoljnim, kao što ističe Mark Kjuban.

Vlasnik Dalas Maveriksa želi da NBA liga bude vlasnik i organizator budućeg najvažnijeg globalnog takmičenja, naravno i da zarađuje na njemu!

"Zašto bi NBA renovirala postojeće takmičenje i sarađivala sa bilo kim, kada možemo da počnemo nešto sasvim novo? Ako ga organizujemo na pravi način, Svjetski kup mogao bi da postane veliki kao fudbalsko Svjetsko prvenstvo. To bi bio proizvod koji želimo da posjedujemo, a ne da dijelimo".

Kjuban je dodao da ni američki savez ("USA Basketball") ne bi imao šta da se pita u novoj priči.

"Mi nemamo ništa sa njima. Uostalom, SAD bi bile samo još jedna zemlja čija selekcija nastupa na našem takmičenju. Kao što FIFA priređuje Mundijal, tako bi NBA mogla da radi Svjetski kup... Svjestan sam kakve su trenutne namjere Dejvida Sterna, ali ovo je ideja za koju ću se ja boriti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC