• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dreksler: A mi čekali da Medžik umre...

Klajd Dreksler još ne može da prežali što nije nagrađen titulom za najkorisnijeg igrača Ol-star utakmice 1992. godine.

 Dreksler: A mi čekali da Medžik umre... Izvor: MONDO

Legendarni plejmejker Lejkersa Medžik Džonson penzionisao se uoči sezone 1991/92, kada je saznao da je zaražen virusom HIV.

Navijači su, ipak, željeli da ga još gledaju na terenu, pa je rukovodstvo NBA lige odlučilo da ga uvrsti na Ol-star, koji je te godine bio održan u Orlandu. I odigrao je sjajno.

U posljednja četiri minuta meča postigao je tri uzastopne trojke, zaokružio svoj učinak na 25 poena i devet asistencija i zaslužio titulu najkorisnijeg igrača. Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

Klajd Dreksler, njegov saigrač iz reprezentacije i legenda Hjustona, bio je drugi najefikasniji igrač na toj utakmici. Postigao je 22 poena, uz devet skokova i šest asistencija.

Smatra da bi sigurno osvojio nagradu da ona nije dodijeljena Medžiku. Iz "milosrđa".

"Uvijek je govorio: 'Ajde Klajd, igraj sa mnom, igraj sa mnom...'. Uvijek je pravio buku. A, iskreno, tada nije mogao da igra toliko. Nije mogao da čuva ni svoju sjenku. Ipak, morate da shvatite šta se tada događalo. Svi su čekali da Medžik umre. Kad god bi istrčao na teren svi bi ga sažaljevali, a on je to iskorišćavao", rekao je on novinaru "Sports ilustrejteda" Džeku Mekalumu, koji piše knjigu o "pravom" i prvom "Drim timu", čiji su obojica bili članovi.

Džonson je bio dio "zlatnog" američkog tima na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barseloni. U Španiji često bio na terenu zbog problema sa koljenom, ali je često dobijao ovacije publike.

Dreksler se zbog toga smatra "prevarenim".

"Da smo svi znali da će da živi toliko dugo, osvojio bih MVP nagradu za tu utakmicu i Medžik vjerovatno ne bi ni igrao na Olimpijskim igrama", gnjevan je Dreksler.

Medžik je poslije prekida karijere radio kao tv komentator, napisao knjigu o bezbjednom seksu i organizovao humanitarne akcije.

Danas živi aktivnim životom, iako ističe da je svjestan svog zdravstvenog stanja i obaveze da konstantno vodi računa o vježbama, pravilnoj ishrani i koktelima lijekova, koje svakodnevno uzima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC