• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ADEKO KUP: BIH namučila "orlove"

Srpski košarkaši dobrano se preznojili u drugoj pobjedi na turniru u Ljubljani. Srbija - BiH 101:91

 ADEKO KUP: BIH namučila "orlove"  Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije zabilježila je i drugu pobjedu na Adeko kupu koji se igra u ljubljanskoj dvorani "Stožice".

Izabranici selektora Dušana Ivkovića savladali su selekciju Bosne i Hercegovine u uzbudljivom duelu, punom preokreta, rezultatom 101:91 (24:18, 21:23, 26:27, 30:23).

Kao i prvi meč na turniru, protiv Hrvatske, "orlovi" su dobro otvorili. Kapiten Duško Savanović postigao je čak 11 poena u prvih pet minuta igre, bez promašaja, pa je srpski tim krajem prve dionice vodio sa 20:9 i kontrolisao igru.

Ipak, početkom drugog kvartala Bosna i Hercegovina je "dodala gas", i poenima Kikanovića i Đedovića u 13. minutu preokrenula je rezultat (28:26). Ekipa Aleksandra Petrovića tri minuta pre kraja poluvremena imala je i pet poena "viška" (37:32), ali je tajm-autom u finišu Dušan Ivković uspio da probudi svoj tim koji je serijom 13:4 ponovo preuzeo vođstvo - 45:41.

I u nastavku meča bilo je preokreta. Srpski tim je drugo poluvrijeme započeo dobro. Teodosić je sjajno poentirao, dobar je u tim trenucima bio i Štimac, pa su "orlovi" u 23. minutu ponovo imali dvocifrenu prednost (56:46).

Ekipa BiH nije se predavala. U završnici trećeg i početkom posljednjeg perioda "probudio" se u prvom poluvremenu neprimjetni Teletović, razigrali su se Rajt i Kikanović, pa je selekcija Bosne i Hercegovine ponovo povela u 33. minutu (77:73).

Za "orlove" dodatni problem u tom trenutku predstavljale su četiri lične greške obje "četvorke", Mačvana i Ercega. Uprkos tome, uslijedila je serija Srbije od 10:0, uz dve trojke i sjajne asistencije Teodosića, pa je šest minuta prije kraja rezultat iznosio 86:80 u korist tima Dušana Ivkovića.

Protivnik je dva minuta prije kraja posljednji put zaprijetio trojkom Đedovića, kada je stigao na samo poen zaostatka (89:90), ali su Paunić sa linije slobodnih bacanja, Teodosić atraktivnom blokadom nad Rajtom, i Tepić trojkom odbili napad za nedostižnih 95:89.

Nakon toga selektor Bosne i Hercegovine, Aleksandar Petrović dobio je tehničku, pa zatim i isključujuću grešku, pa je Srbija sa linije slobodnih bacanja povećala prednost.

SRBIJA: Teodosić 29 (5 sk, 11 as), Tepić 9 (6 sk, 3 as), Rašić 2 (1 sk, 2 as), Paunić 5 (4 sk, 1 as), Bjelica 2, Savanović 18 (5 sk, 1 as), Kešelj 6 (6 sk), Erceg 15 (3 sk), Mačvan 4 (6 sk), Musli, Nedović (1 sk) Štimac 11 (4 sk)

BIH: Avdibegović, Mašić 9, Brkić, Naletilić, Rajt 19 (8 sk, 12 as), Mitrović 3, Kikanović 21, Teletović 19, Peršić 2, Đedović 16, Sinanović 2

Srbija posljednjeg dana turnira, u nedjelju, igra protiv domaćina Slovenije. I taj duel, kao i prethodna dva, zakazan je za 18 časova a BiH će od 20.45 igrati protiv selekcije Hrvatske.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC