• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda krenula iz Basket lenda

Košarkaši Crvene zvezde Diva počeli pripreme za predstojeću sezonu. Treneru Milivoju Laziću javilo se 15 igrača, Braun stiže sljedeće nedjelje.

 Zvezda krenula iz Basket lenda Izvor: MONDO

Pripreme za novu sezonu, sa ciljevima znatno višim u odnosu na prethodnu, crveno-bijeli su počeli sa izraženom spremnošću da maksimalno rade i željom da ih zaobiđu povrede!

Prvo radno prije podne odvijalo se u dvorani Basket lend na Čukaričkoj padini, gdje su košarkaši obavili neophodne ljekarske preglede i testiranja.

"Na okupljanju je bilo 15 igrača. Održali smo i prvi sastanak, gdje sam ih upoznao sa onim što ih očekuje u narednom periodu. Stavio sam igračima do znanja da im predstoji naporan rad i zahtijevao maksimalnu koncentraciju od samog početka", rekao je trener Milivoje Lazić za zvanični klupski sajt.

Već u ponedjeljak, na programu su prvi treninzi.

"Prije podne ćemo raditi u teretani, popodne u sali. Svi igrači su dobili program rada tokom ljeta, a u zavisnosti od nivoa njihove trenutne spremnosti ćemo i dozirati intenzitet treninga na startu", objasnio je Lazić.

Poslije uvodnog rada u Beogradu, ekipa će se idućeg vikenda preseliti na Zlatibor, gdje će se zadržati dvije nedjelje i odigrati dvije do tri utakmice.

"Po povratku sa Zlatibora kreće serija prijateljskih mečeva. U ponudi imamo i učešće na nekoliko turnira, ali gledaćemo da što manje budemo na putu", jasan je Zvezdin šef struke.

Na prozivci su bila prisutna sva pojačanja (Simonović, Savović, Mitrović), osim Eltona Brauna, čiji se dolazak iz SAD očekuje tokom naredne nedjelje.

U odnosu na tim koji je igrao finale plej-ofa sa Partizanom, više nisu u klubu Bojan Popović, Nemanja Nedović, Omar Tomas i reprezentativac Srbije Mile Ilić.

Ugovor je istekao i Petru Popoviću, ali prema nezvaničnim informacijama, postoji obostrana želja da iskusni centar ostane.

Od Miloša Dimića i Ivana Smiljanića, koji su se nametnuli igrama za Radnički FMP, očekuje se da pojačaju konkurenciju na poziciji beka.

Maksimalno spreman trebalo da bude i kapiten Vuk Radivojević, koji je veći dio minule sezone propustio zbog teške povrede koljena i operacije.

"Iskoristio sam odmor da 'napunim baterije' i u potpunosti se zaliječim. Već dvadesetak dana radim sa našim kondicionom trenerom Lukmanom po specijalnom programu, kako bih spreman dočekao početak priprema. Osjećam se odlično i maksimalno sam motivisan", poručio je Radivojević.

Jedan od prvotimaca sa najdužim stažom podsjetio je da će uvodna faza priprema imati velikog uticaja na buduće rezultate.

"Ovaj period priprema je najteži, ali najviše znači. Dobar rad biće najbolji uvod za sezonu. Pored toga je najbitnije da nas zaobiđu povrede, čemu se iskreno nadam".

(MONDO, foto: KK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC