• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teletović: BiH ide na EP 2013

"Sve je na nama, treba da igramo što bolje možemo i mislim da neće biti problem da se plasiramo u Sloveniju", kaže kapiten košarkaša BiH.

 Teletović: BiH ide na EP 2013 Izvor: MONDO

Mirza Teletović bio je očekivano jedan od najboljih igrača Bosne i Hercegovine na Adeko kupu, gdje su izabranici Ace Petrovića osvojili drugo mjesto iza selekcije Srbije što ulijeva nadu predstart kvalifikacija (15. avgust) za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji.

"Svaki dan imamo sve više iskustva, što više igramo zajedno, bolje upoznajemo jedan drugoga. Lakše je igrati s Nihadom Đedovićem, Zekom Rajtom, Elmedinom Kikanovićem i s dosta mlađih košarkaša koji i znaju igrati i imaju volju za dokazivanjem. Rezultat toga su naši dobri nastupi", izjavio je Teletović za "Dnevni avaz".

O snazi sadašnjeg tima u odnosu na prethodne godine Mirza je bio veoma jasan.

"Imamo dosta podmlađen tim, koji posjeduje mnogo energije, a, naravno, selektor Aco Petrović je tu da je usmjeri na pravi kolosijek i onda sigurno neće biti problema da ostvarimo ono što smo svi zajedno i zacrtali".

Kada je riječ o prognozi uoči kvalifikacija koje ih uskoro očekuju, Teletović je oprezan, ali nema dilemu oko plasmana na Evrobasket 2013.

"Sigurno je da će biti teško, svi danas igraju košarku, tu prije svega mislim na Gruziju, koja igra veoma dobro i čijih smo nekoliko utakmica zajedno gledali i analizirali sa stručnim štabom. Naravno, sve je na nama, treba da igramo što bolje možemo i mislim da neće biti problem da se plasiramo u Sloveniju", naglasio je Teletović.

IVKOVIĆ: MIRZA JE KLASA

Budući košarkaš NBA ligaša Bruklin Netsa dobio je pohvala i od srpskog selektora Dušana Ivkovića.

"BiH ima izuzetno talentovanu reprezentaciju, koja je napadački orijentisana. Danas nikome nije lako, a pogotovo ne Srbiji, koja gaji jaku odbranu, ubaciti 91 poen, kao što ste je to uspjelo selekciji BiH", rekao je Duda Ivković.

"Vaš Mirza Teletović je igrač vrhunske klase, a Elmedin Kikanović je sjajan na postu, dok Nihad Đedović može probiti svaku odbranu. Sve u svemu, Aco Petrović bi mogao daleko da dogura s bh. timom ako nastavi ovako da radi", zaključio je Ivković.

JOŠ DVIJE PROVJERE



Planirano je da se reprezentativci BiH iz Ljubljane vrate u Sarajevo i nastave pripreme. Pred bh. selekcijom su još dva kontrolna susreta u glavnom gradu BiH, 8. i 10. avgusta s Austrijom i Portugalom.

Potom će 15. avgusta na startu kvalifikacija ugostiti Letoniju u dvorani "Mirza Delibašić". Termini domaćih utakmica u kvalifikacijama su još 21. avgust (BiH - Gruzija), 2. septembar (BiH - Holandija) i 8. septembar (BiH - Rumunija).

Raspored gostovanja je sljedeći: 18. avgust (Holandija - BiH), 24. avgust (Rumunija - BiH), 30. avgust (Letonija - BiH) i 5. septembar (Gruzija - BiH).

Na EP će nastupiti po dvije prvoplasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC