• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN MT:S: Počela smjena generacija

Trener crno-bijelih Duško Vujošević prozvao ekipu pred početak priprema za sezonu 2012/13.

 PARTIZAN MT:S: Počela smjena generacija  Izvor: MONDO

Duško Vujošević, novi-stari trener Partizana mt:s, i formalno je u ponedjeljak četvrti put preuzeo brigu o crno-bijelima.


Na prvom okupljanju u hali Pionir prozvao je 11 igrača. Opremu šampiona Srbije zadužili su:

Leo Vesterman, Nenad Miljenović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Čakarević, Mihal Čehovski, Branislav Đekić, Ivan Marinković, Nemanja Bešović, Đorđe Gagić, kao i centar sa Malte - Samuel Deguara (21 godina, 223 cm).

Visoki košarkaš boraviće u narednom periodu na probi u Partizanu. Prošle sezone igrao je za mladi tim Benetona.

Na prvoj prozivci nije bilo Nikole Milutinova (sprema se sa reprezentacijom za otvaranje juniorskog Evropskog prvenstva), kao ni Danila Anđušića, Vladimira Lučića, Dejana Muslija i Davida Bertansa, koji se sa nacionalnim timovima pripremaju za početak kvalifikacija za EP u Sloveniji naredne godine.

Vujošević je, takođe, prvi put okupio i svoj stručni štab, u kome su novopečeni pomoćnici Velimir Gašić, Miloš Vujanić, kao i kondicioni trener Radoman Šćekić.

"Ovo što danas vidite je jedan dio tima, oni koji trenutno nisu sa reprezentativnim selekcijama, a, naravno, i sa tim momcima selekcija ne bi bila završena. Tražimo još dva do tri igrača, pokušaćemo da taj posao obavimo što je moguće prije, ali sigurno nećemo biti brzopleti", rekao je trener crno-bijelih i dodao:

"Želimo da u odabiru pojačanja izbjegnemo grešku i da dovedemo strance koji će na adekvatan način pomoći postojećim snagama".

Na okupljanju prvi put poslije mnogo godina nije bilo dobro poznatih lica - Petra Božića, Dušana Kecmana i Raška Katića. Oni još traže angažmane, a Vujošević najavljuje da će tokom sezone 2012/13 biti napravljen novi tim.

"Partizan mora da obavi smjenu generacija i počne sa stvaranjem novog tima. Ovo je već godinama najbolje moguće mjesto za mlade igrače, i kad je u pitanju napredak na treninzima, utakmicama i zbog atmosfere u kojima se utakmice igraju".

Svi u taboru šampiona svjesni su tereta i odgovornosti koje sa sobom nosi crno-bijeli dres.

"Bez obzira na to koliko su stvoreni preduslovi za stvaranje uspjeha, odgovorni smo da ostvarimo rezultate koji dolikuju imenu Partizana. Ipak, činjenica je da ćemo ostati fokusirani na stvaranje tima koji će dvije do tri godine ostati zajedno i možda u tom periodu postići značajne rezultate", istakao je Vujošević.

Povratnik na klupu kluba iz Humske najavio je da će i on i cio tim uložiti napor da obraduju navijače, a ujedno i zatražio podršku "struktura države koji imaju obavezu da se bave vrhunski sportom".

Upitan da li već sada ima viziju mogućih odlazaka iz kluba, ili pozajmica, odgovorio je: "I toga će sigurno biti".

"Povlačićemo poteze adekvatne situaciji. Neka rješenja mogu već sada da se naslute, ali konačne odluke će biti poznate u zavisnosti od toga koga još dovedemo i kako se momci pokažu na treninzima i pripremnim utakmicama. Svi imaju iste polazne pozicije".

Košarkaši Partizana mt:s obaviće prvu fazu priprema u Beogradu. Potom će 20. avgusta otputovati u Australiju, gdje će boraviti 15 dana na poziv košarkaškog kluba iz Sidneja. Vraćaju se u Srbiju 6. septembra, a potom će sredinom mjeseca igrati na turniru u Laktašima.

Rukovodstvo šampiona pokušaće da 22. septembra zakaže još jedan turnir, nedjelju dana prije početka ABA lige.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC