• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trofej Beograd" - posljednja provjera "orlova"

Košarkaši Srbije u srijedu i četvrtak u Pioniru igraće pred beogradskom publikom poslije dvije godine. Nastup Krstića još uvijek neizvjestan.

 "Trofej Beograd" - posljednja provjera "orlova" Izvor: MONDO

Stručni štab i reprezentativci Srbije sa velikim nestrpljenjem iščekuju početak "Trofeja Beograd" koji će im poslužiti kao posljednja provjera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića, u srijedu od 20.30 časova u dvorani Pionir sastaju se sa selekcijom Mađarske, a dan kasnije u borbi za plasman igraće protiv reprezentacija Slovenije ili Turske.

"Ušli smo u posljednju faza priprema, jer je do početka kvalifikacija i prve utakmice protiv Islanda ostalo još tačno sedam dana. Igrači su u dosadašnjem dijelu priprema dali sve od sebe, maksimalno se trudili na svakom treningu. Ovo nam je posljednja provjera, finalna glazura, prilika da se u što boljem svjetlu predstavimo pred beogradskom publikom, pred kojom nismo igrali u posljednje dvije godine", istakao je selektor "orlova" Dušan Ivković .

On je napomenuo još jednom da Srbiju u kvalifikacijama za Eurobasket 2013 čeka težak posao.

"Naš glavni takmičarski cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine. To uopšte neće biti lako. Očekuje nas deset utakmica u veoma kratkom vremenskom roku. Imamo mlad tim, sa dosta debitanata, a poznato je koliko smo imali problema sa povredama. Od naše ljekarske komisije sada očekujemo izvještaj o stanju povrede kapitena Nenada Krstića. Jako je pozitivno što sve vrijeme priprema bio uz tim, radio individualno, ali vidjećemo da li je u stanju da se priključi kolektivnim treninzima i pomogne ekipi. Ukoliko sve bude u najboljem redu, Krstić sigurno neće biti u timu na prvim utakmicama u kvalifikacijama", zaključio je Ivković.

Milenko Tepić zadovoljan je igrama i trijumfom na "Adeko kupu" u Ljubljani, ali vjeruje da reprezentacija može da podigne formu na još viši nivo.

"Jako se radujemo što ćemo posljednju provjeru imati u Beogradu. Odigrali smo šest pripremnih, sedam kontrolnih utakmica, ostvarili isto toliko pobjeda, ali vjerujem da imamo još prostora za napredak. U napadu smo prilično lako postizali poene, dok u odbrani možemo da popravimo još neke detalje. Zato ove dvije utakmice moramo da iskoristimo na najbolji mogući način", istakao je Milenko Tepić i pozvao beogradsku publiku da u što većem broju dođe u dvoranu Pionir i prisustvuje utakmicama "Trofeja Beograd 2012".

Vladimir Sibinović, predstavnik za medije Košarkaškog saveza Srbije, takođe je pozvao ljubitelje igre pod obručima da napune Pionir.

"Ovo je lijepa prilika da beogradska publika pozdravi srpsku reprezentacija pred start kvalifikacija. Zato pozivamo navijače da u što većem broju dođu u dvoranu, pogotovo što je ulaz na tribine besplatan. Karte se sve do četvrtka do 20.30 časova mogu preuzeti na blagajni dvorane Pionir", rekao je Sibinović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC