• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Vaspitanje, odnos, komunikacija..

Dušan Ivković, selektor košarkaša Srbije, našao zamjerke u igri svojih izabranika i u trijumfu na turniru "Trofej Beograda 2012".

 Ivković: Vaspitanje, odnos, komunikacija..  Izvor: MONDO

Generalka je završena, najbolji košarkaši Srbije, završili su pripreme za učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji.

Koliko je uspješan i kvalitetno odrađen period za njima pokazaće mečevi, prvi već za tri dana, izabranici selektora Ivkovića 14. avgusta igraju na Islandu, protiv domaće selekcije, prvu utakmicu kvalifikacija za EP 2013.

"Trofej Beograda 2012", odnosno meč protiv Turske, bili su posljednja provjera pred start kvalifiakcija, istakao je selektor Ivković:

"Ne mogu da budem zadovoljan u punoj mjeri odnosom prema igri. Moramo podići nivo agresivnosti i koncentracije, jer nas čeka čak deset utakmica u narednih 25 dana. Imamo određenih problema, a čeka nas naporan period, sa veoma delikatnim gostovanjima", ocijenio je šef stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Glavne zamjerke selektora Ivkovića tiču se:

"Odnosa, vaspitanja i komunikacije", rekao je prvi trener "orlova" a prenosi Sportski žurnal:

"Ne mogu u punoj mjeri da budem zadovoljan načinom i stilom koji ova generacija pokušava da odigra i kako da odigra. Uz sav respekt turskog tima, ako jedna ekipa primi 26 poena u jednoj četvrtini, a treba da izradimo takmičarski stil igre, onda tu ima dosta problema. Normalno je da tu postoji ogroman talenat, ali košarkaška kultura i odnos prema igri su jako tanki. Ako naši igrači prihvate te stvari, u skorijoj budućnosti će preuzeti vodeće uloge i u reprezentaciji, ali i u kubovima. Alo ako nastave da rade na ovaj način, ne vidim perspektivu", izričit je bio Ivković.

Selektor Ivković ne zna kada će moći da računa na kapitena Nenada Krstića.

"Dobro je da njegov ligamnet nije u prekidu. Za cijeli tim je to ohrabrenje, ali on je totalno van forme. Počeće da radi dijelove treninga, očekujem da se u nekom normalnom roku priključiti u tim. Krstića treba pohvaliti. On je svijetal primjer, od prvog dana je uz tim. Mnogo nam pomaže", naglasio je Ivković koji se osvrnuo i na povredu Zorana Ercega:

"Moramo da sačekamo da vidimo o kakvom je stepenu distorzije se radi, ali već u svlačionici je bio vidljiv hematom".

Učinak Miloša Teodosića u finalnom meču Trofeja Beograda 2012 (14 poena, osam asistencija, tri skoka, dvije osvojene, tri izgubljene lopte – indeks 19), preporučio ga je za MVP.

"Sve u svemu, nismo odigrali loše, osim te treće četvrtine, gdje smo dozvolili Turcima da nam daju 26 poena", rekao je Teodosić:

"Imamo još tri dana do nove utakmice, do nezgodnog putovanja na Island. Ali, sve je u najboljem redu, mislim da smo spremni", smatra Teodosić.

(MONDO, foto: MN Press/Urban Urbanc)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC