• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I basketaš BiH ide u Alkatraz!

Traži se najbolji košarkaš koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskom "jedan na jedan" turniru u San Francisku (SAD).

 I basketaš BiH ide u Alkatraz! Izvor: MONDO

Talentovani košarkaši mogu se prijaviti na kvalifikacione turnire koji se održavaju u četiri grada, a finale, nakon koga će biti poznat putnik u SAD, održava se 26. avgusta ove godine u Sarajevu.

Dugih 29 godina, više od 1.500 zatvorenika sanjalo je isključivo o bjekstvu iz Alkatraza.

U 2012. godini hiljade ljudi će dati sve od sebe da dospiju na isto to ostrvo, a svi sa istim ciljem: da osvoje 20.000 dolara i titulu "Red Bull King of the Rock".

"Red Bull King of the Rock", jedan na jedan ulično takmičenje u košarci, prvo je zvanično sportsko takmičenje ikada održano u legendarnom zatvorskom dvorištu u Alkatrazu (poznatom i kao The Rock: Stijena).

Prvi put je ovaj turnir organizovan 2010. godine, sa takmičarima iz SAD, da bi već naredne godine postao internacionalan, okupivši 64 vrhunska igrača iz cijelog svijeta. Ove godine turnir je još internacionalniji i dovodi novu grupu od 64 takmičara iz 25 zemalja. Jedan na jedan ulično takmičenje u košarci odvija se po nokaut sistemu.

Iz svakog grada po osam najboljih ide na državno finale, koje će se održati u Sarajevu, 26. avgusta, u 18 h, na Metalcu.

Nagrada za pobjednika finala je putovanje u San Francisko na svjetsko finale "Red Bull King of the Rock", 22. septembra 2012. godine, u Alkatrazu, te novčana nagrada od 500 KM.

Za drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su predviđene nagrade, a svi učesnici državnog finala dobiće poklone sponzora. Nagrade za pobjednike gradskih kvalifikacija iznose po 500 KM.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC