• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA: Kakav preokret Španaca!

Reprezentacija Španije na poluvremenu gubila sa 11 poena razlike, da bi u nastavku vratila Rusima sa kamatom - 67:59 (9:12, 11:19, 26:15, 21:13).

 KOŠARKA: Kakav preokret Španaca!  Izvor: MONDO

Nisu uzalud dvostruki uzastopni prvaci Evrope, olimpijski vicešampioni i nekadašnji prvaci svijeta!

Španci su ostavili za sobom katastrofalnu partiju u prvih 20 minuta (gubili 31:20, uz šut iz igre 21 odsto) i u drugom poluvremenu deklasirali Rusiju, koja je pod pritiskom potpuno izgubila glavu.

Rusi jednostavno nisu imali rješenja za znatno agresivniju odbranu "crvene furije", dok se njihova koncepcija igre u odbrani raspala pod "kišom" trojki Kalderona i Fernandeza.

Pau Gasol - jedini u sastavu Serđa Skariola koji je bio na visokom nivou tokom cijele utakmice - nanizao je 16 poena i 12 skokova.

Hoze Kalderon je 12 od svojih 14 poena postigao van linije od 6,75 metara, a Mark Gasol i Rudi Fernandez dodali su po 11.

Iznenađujuće produktivni centar Saša Kaun (14p, 5sk) bio je najefikasniji u ruskom timu, ispred Antona Ponkrašova i Andreja Kirilenka sa po 10 poena.

Lider ruskog tima po ko zna koji put nije uspio da zaustavi kola koja idu nizbrdo. Mada nije isključivi krivac za poraz, Kirilenko je šutom iz igre 2/12 i nedopustivo lošim izvođenjem slobodnih bacanja u završnici (3/8) značajno kumovao pobjedi Španije.

"Crvena furija" u prvom dijelu meča je bila potpuno ukroćena. Vodila je samo sa 4:2, dok je ekipa Dejvida Blata imala i po 13 poena prednosti - 14:27, 16:29.

Rusi su pokazali dosta dobrih rešenja za zonsku odbranu Španaca, a u defanzivi i tranziciji su odlično koristili atletske kvalitete svojih igrača. Uz to i bolje šutirali trojke - 5/14 (Sergej Monija 3/3), u odnosu na protivnikovih 2/11.

Međutim, u nastavku se situacija iz korena promijenila.

Španija je počela treću dionicu trojkama Fernandeza i Kalderona (28:33), sredinom tog perioda bili su precizni spolja Fernandez (36:40) i Pau Gasol (41:44), da bi Kalderon u posljednjim sekundama pogodio za prvo izjednačenje još od 9:9 u finišu prve četvrtine - 46:46.

Rusi su izgubili efikasnu "pik end rol" igru, smušeno su napade predvodili Šved i Ponkrašov, a Španci im više nisu dozvoljavali da drže šuterski trening sa spoljnih pozicija.

Posljednji trzaj "baćuški" bio je koš Ponkrašova uz dodatno bacanje za 46:49. Kalderon je ubrzo preokrenuo na 51:49 (trojkom), Kirilenko napravio četvrtu ličnu grešku, a njegov tim ušao u seriju izgubljenih lopti.

Kalderon je svojom četvrtom trojkom kaznio skupljanje pod košem i pet minuta prije kraja je na semaforu stajalo velikih 58:50.

Felipe Rejes odveo je Špance na maksimalnih "plus 10", da bi tek onda Kirilenko pogodio za tri - 61:54 (38. minut).

Mark Gasol uzvratio je akcijom "dva plus jedan" i to je praktično bio kraj utakmice. Rusi su presingom uspjeli da ukradu dvije lopte, međutim, promašaji Kirilenka sa linije penala oduzeli su im i ono malo nade što su imali.

Smiješi nam se repriza finala iz Pekinga, SAD - Španija... Osim ako Argentinci između 22 časa i ponoći po našem vremenu ne šokiraju svijet!

ŠPANIJA: P. Gasol 16 (12sk), Fernandez 11, Rodrigez, Navaro 4 (3sk, 3as), Kalderon 14, Rejes 2, Klaver, San Emeterio, Ljulj 7, M. Gasol 11 (4sk, 3as), Ibaka 2, Sada.

RUSIJA: Šved 2 (7as), Mozgov 4, Karasev, Fridzon 8, Kaun 14 (5sk), Voronov, Hrijapa 2 (6sk, 4as), Antonov, Monija 9, Hvostov, Ponkrašov 10, Kirilenko 10 (8sk, 3blk).

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC