• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Idemo na 10-0!

Kapiten reprezentacije Srbije, u odsustvu Nenada Krstića, smatra da je kvalitet "orlova" takav da garantuje uspješne kvalifikacije za EP 2013.

 Savanović: Idemo na 10-0!    Izvor: MONDO

Košarkaška selekcija Srbije odletjela je za Rejkjavik, gdje će u utorak od 22 časa odigrati prvi meč u sklopu kvalifikacija za šampionat Evrope u Sloveniji.

Ekipa je usljed brojnih povreda izmijenjena u odnosu na prethodni Evrobasket u Litvaniji.

Računajući i još nespremnog Nenada Krstića, ostala su devetorica igrača (nema Markovića, Perovića i Marjanovića), četvorica su debitanti (Nedović, Lučić, Musli, Štimac), dok se Zoran Erceg može nazvati povratnikom, iako prethodnih godina nije bio učesnik velikih takmičenja.

"Sa pola ovih momaka nikada ranije nisam radio, nisam ih dobro poznavao, ali sada mogu da kažem da su pripreme protekle bolje nego što sam očekivao. Naravno da može još da se napreduje i vjerujem da će tako i biti", rekao je Duško Savanović, koji će nositi kapitensku traku sve do Krstićevog povratka u tim.

Prema riječima krilnog centra Efesa, cilj nije toliko da se "vade fleke" od prošle godine, nego da se pravi "bolja budućnost srpske košarke".

On nema dilemu da će zajedno sa Teodosićem, Tepićem, Nedovićem, Rašićem, Paunićem, Kešeljom, Bjelicom, Lučićem, Mačvanom, Štimcom i Muslijem uspješno startovati u kvalifikacijama za EP i u septembru osigurati nastup u Sloveniji 2013.

"Sistem takmičenja je tako postavljen da samo kao četvrti ili peti u grupi nećemo da se plasiramo. Dakle, pitanje je samo sa koje pozicije ćemo u Sloveniju. Ja se nadam da ćemo zabilježiti sve pobjede, a i ako se dogodi neki kiks, biće prostora da se ispravi", jasan je Savanović.

Na pitanje šta zna o prvom protivniku u A grupi, odgovorio je u svom stilu.

"Znamo gdje se nalaze na geografskoj karti!"

"Nešto malo smo vidjeli sa njihove dvije utakmice, vrlo malo, ali to je sve što je stručni štab mogao da obezbijedi. Fizički su svi slični, kad izađeš na teren ne znaš koga da čuvaš... Međutim, nije toliko stvar u protivniku, koliko u činjenici da prelazimo pola zemaljske kugle da bi odigrali utakmicu", istakao je Savanović.

Termin utakmice čudan za "orlove" - dva sata prije ponoći po našem, odnosno 20 časova po lokalnom vremenu.

"Čudan nama, njima odličan. Pitaj ih kako će im biti kada dođu ovdje!"

Pored Islanda, rivali Srbije u grupi su Crna Gora, Izrael, Estonija i Slovačka.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC