• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović: BiH je spremna za visoke ciljeve

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Aco Petrović analizirao dosadašnji rad u zmajevima istakavši da je postigao ono čemu je i težio.

 Aco Petrović: BiH je spremna za visoke ciljeve Izvor: MONDO

BiH uskoro počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a prema riječima selektora, sada imamo snažnu reprezentaciju koja je spremna da ostvari visoke ciljeve.

"Ono što sam predviđao prije šest mjeseci to se i ostvarilo. Obavili smo dobre pripreme i stvorili snažnu reprezentaciju. Igrači su adekvatno pripremljeni, tako da nemam dilemu da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo", izjavio je Petrović sarajevskim medijima.

Selektor državnog tima BiH smatra da je Gruzija najopasniji protivnik reprezentaciji, ali i da pažnju treba usmjeriti ka prvom susretu s Letonijom, koju dočekujemo 15. avgusta u Sarajevu.

"Letonija jeste opasna, ali je Gruzija naš najveći protivnik. Nemojmo zaboraviti da su bili među 12. ekipa u Evropi. Imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih i igrača i na neki način njihov koncept nalikuje našem. Ali, o Gruziji nećemo razmišljati. Naša pažnja je usmjerena na 15. avgust i susret sa Letonijom. Utakmice na našem terenu trebamo iskoristiti na najbolji način. Vjerujem da ćemo uz pomoć brojnih navijača u tome i uspjeti", prenio je sajt "Kliks".

Petrović poznaje ekipu prvog protivnika BiH u kvalifikacijima za Evrobasket i vjeruje u pobjedu.

"Letonija je mlada i kvalitetna ekipa sa dosta talentovanih igrača, ali od nas zavisi da li će biti lako ili teško. Ne smijemo im dopuštati otvorene šuteve. Odbrana mora biti na visokom nivou, a već znamo da imamo nevjerovatan napadački kvalitet. U utakmicu ulazimo sa puno optimizma. Nervoze će sigurno biti, ali smatram da ćemo je riješiti u ranoj fazi i prelomiti utakmicu u našu korist", naglasio je selektor BiH.

U timu BiH neće biti Edina Bavčića i Nemanje Gordića, ali Petrović tvrdi da nema razloga za strah jer ima adekvatne zamjene.



Optmista je i centar BiH Elmedin Kikanović, koji je takođe uvjeren u plasman na EP u Sloveniji.

"Pripremama sam zadovoljan jer smo odigrali dosta kvalitetnih utakmica protiv teških protivnika. Ekipe protiv Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Slovenije su svakako kvalitetne i protiv njih smo pokazali da smo dobri i da možemo igrati sa svima. Podigli smo svoje samopouzdanje i sa takvim raspoloženjem ulazimo u kvalifikacije. Ne čeka nas lagan posao, ali vjerujem u uspjeh. Letoniju trebamo pobijediti, a onda igrati utakmicu po utakmicu i ostvariti cilj. Ne smijemo potcijeniti ni Holandiju i Rumuniju, jer ukoliko ne uđemo u utakmice na pravi način, to može biti opasno", izjavio je Kikanović.

Bh. košarkaš smatra da su debitanti u reprezentaciji iskoristili priliku i da BiH sada ima snažan tim koji je odličan spoj mladosti i iskustva.

"Svakako, debitanti su odigrali dobro i sada imamo dobar tim koji je spoj mladosti i iskustva. MIslim da imamo dosta kvalitetnih rješenja u odbrani i napadu te da se možemo suprotstaviti svakoj ekipi. Što je najvažnije, atmosfera u ekipi je dosta dobra, to je važan preduslov za rezultate", zaključio je Kikanović.

Kvalifikaciona utakmica između BiH i Letonije se igra u srijedu od 18.30 časova u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC