• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac za MONDO: Bez potcjenjivanja!

Centar "orlova" najavljuje maksimalno angažovanu igru na startu kvalifikacija za EP 2013.

 Štimac za MONDO: Bez potcjenjivanja!  Izvor: MONDO

Ukidanje "A" i "B" divizije u FIBA košarci, a onda i neuspjeh "orlova" na posljednjem Evrobasketu, kao neminovnost su nametnuli igranje kvalifikacionih utakmica sa selekcijama koje do sada nismo imali priliku da gledamo.

Srbija je prije četiri godine bila u grupi sa manje-više solidnim ekipama poput Italije, Finske (tamo je čak i doživjela poraz) ili Bugarske, a sada mora da putuje i u zemlje bez ikakve košarkaške tradicije.

Island je tu najdrastičniji primjer, a žrijeb je htio da "orlovi" upravo na tom dalekom ostrvu krenu na put ka Evrobasketu u Sloveniji iduće godine!

"Hladno je i sivo, ali mislim da smo se za ovih dan-dva dobro prilagodili. Odradili smo dva treninga u dvorani koja prima oko 2.500 gledalaca. Djeluje mi da je više namijenjena rukometu nego košarci, ali pruža sasvim solidne uslove da se odigra utakmica", poručio je iz Rejkjavika Vladimir Štimac.

Boravak na Islandu za sve naše košarkaše predstavlja jedinstveno iskustvo.

"Koliko vidim, ovde svi perfektno pričaju engleski i preferiraju američki način života. Juče smo u autobusu pričali kako je Island vulkansko ostrvo, o čemu ja ranije nisam ni razmišljao. Tek tada sam se sjetio onog perioda kad avionski saobraćaj nije mogao da funkcioniše u pola Evrope i povezao da je to ustvari bilo zbog vulkana na Islandu! Poznati su i po banjama, kojih ima u velikom broju..."

"Sve u svemu, nesvakidašnje mjesto i totalno drugačije od drugih, ali na kraju mi ipak moramo da se koncentrišemo na svoj posao i odigramo utakmicu na najvišem nivou i u odbrani i u napadu, kao da igramo protiv najjače ekipe na svijetu. To je jedini pravi put", zaključio je Štimac.

Upitan koliko je zadovoljan uklapanjem u nacionalni tim, pošto je ovog ljeta debitant, centar turskog Banvita odgovorio je da nije bilo problema, jer su oko njega sve sjajni igrači, od kojih mnoge poznaje iz ranih igračkih dana.

"Pozvan sam naknadno, ali sam se lako uklopio. Zadovoljstvo mi je što sam sa ovakvim trenerom i igračima u istom sklopu. Imam bitnu ulogu pod košem, posebno dok nema Krstića i odnedavno Ercega, ali sam svjestan da u ekipi ima dosta važnijih karika. Ja sam tu prije svega da dam sve od sebe".

Štimac je u pripremnom periodu bio jedan od najefikasnijih u našoj reprezentaciji, za šta je pružio jednostavno objašnjenje.

"Miloš Teodosić je 'plej' sa kojim obožavam da igram još od mlađih selekcija. To je maher od igrača, koji iskreira 80 odsto situacija, a na meni je samo da ga pratim".

(I. B. - MONDO, foto: kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC