• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita: Tomas ostaje, spreman za dva mjeseca

Uprava hrvatskog evroligaša odlučila da zadrži iskusnog igrača uprkos tome što neće biti na raspolaganju treneru Maljkoviću od starta sezone.

 Cedevita: Tomas ostaje, spreman za dva mjeseca Izvor: MONDO

Uprava hrvatskog evroligaša odlučila da zadrži iskusnog igrača, uprkos činjenici da će morati na operaciju i neće biti na raspolaganju treneru Maljkoviću od starta sezone.

Stručni štab Cedevite, predvođen Božidarom Maljkovićem, bio je šokiran saznajem da Marko Tomas, jedno od najvećih pojačanja kluba, ima ozbiljan problem sa stopalom.

Na obaveznom ljekarskom pregledu uoči starta priprema, kod reprezentativca Hrvatske uočena je fraktura baze pete metatarzalne kosti desnog stopala. Odlučeno je da uprkos tome Tomas ostane u Cedeviti, kao i da bude podvrgnut hirurškoj intervenciji, koja će ga odvojiti od parketa dva mjeseca.

"Marko je sa stopalom imao problema prošle sezone i povreda nije sanirana u potpunosti, iako se nije žalio na bol. On bi tokom predstojeće sezone mogao da ima problema, pa smo se odlučili za hirurški zahvat koji omogućava potpuni oporavak za šest do osam nedelja. Tomas će odmah poslije operacije početi sa fizikalnom terapijom, prvo u bazenu, pa sa vožnjom bicikla. Tokom ovog tretmana ne koristi se gips, pa mišići neće atrofirati, zbog čega očekujemo da u punom treningu bude u najskorije vrijeme", izjavio je ljekar Cedevite Tomislav Cerovečki.

Uprava Cedevite odlučila je da zadrži Tomasa u klubu uprkos neočekivanoj povredi.

"Marko će biti jedan od naših glavnih igrača i želimo mu brzi oporavak. Svi znamo ko je Marko Tomas i šta nam može donijeti u prvoj evroligaškoj sezoni. Omogućili smo mu vrhunski ljekarski tretman koji će ga od parketa odvojiti samo na startu sezone", izjavio je sportski direktor hrvatskog kluba Matej Mamić.

Nova sezona u ABA ligi startuje 29. septembra, dok takmičenje u Evroligi počinje 11. oktobra.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC