• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kval): Crnogorci "bombom" srušili orlove

Reprezentacija Crne Gore pobijedila šokatnom trojkom sa pola terena selekciju Srbije u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2013.

 EP (kval): Crnogorci "bombom" srušili orlove  Izvor: MONDO

Košarkaši Srbije poraženi su u "Areni" od Crne Gore sa 73:71 (15:23, 20:12, 17:20, 21:16) u drugom kolu grupe A kvalifikacija za Eurobasket 2013.

Pobjedu u u prvom takmičarskom meču od razdvajanja države Crnogorcima je omogućio mladi Nikola Ivanović trojkom sa pola terena neposredno prije posljednjeg zvuka sirene!

Tim Luke Pavićevića tako je uzdignutih glava napustio Beograd, nadoknadivši u posljednjih pet minuta zaostatak od čak 13 poena.

Selektor Srbije Dušan Ivković imaće šta da zamjeri svojim izabranicima poslije duela sa Crnom Gorom. Mučili su se "orlovi" 30 minuta, a onda serijom 12:2 konačno početkom posljednje ieonice uspjeli su rezultatski da se odlijepe (54:67), ali ne i da sačuvaju tu prednost do kraja meča.

Srpski tim dozvolio je protivniku na početku meča da povede igru (7:4), ali su do kraja prvog perioda preuzeli incijativu i serijom pogodaka stigli do solidne prednosti (23:15). Ipak, razlika se u nastavku brzo istopila.

Veliki broj neuspješenih šuteva iz daljine, uz slabiju igru u odbrani, kao i brojni promašaji sa linije penala (šut Srbije za jedan poen u prvom poluvremenu 4/10, Crne Gore 8/8), omogućili su rivalu da strpljivom i mirnijom igrom, ne samo stigne do izjednačenja, već i da povede (u 15. minutu 28:26, pa u 18. minutu 33:31).

Teodosić je u finišu omogućio Srbiji sa dva vezana pogotka da se vrati, ali su Crnogorci ipak prvo poluvrijeme završili u egalu (35:35).

Rafalno su gosti krenuli i u nastavku. "Odlijepili" su se na 42:37, kada je Štimac trojkom zaustavio nalet Crnogoraca, a zatim se "zahuktala" Srbija.

U finišu trećeg kvartala i naročito početkom četvrtog "orlovi" su dali gas i pet minuta prije kraja meča, kada su na svom kontu imali "plus 13" činilo se da je pitanje pobjednika riješeno.

Ipak, uporni tim Luke Pavićevića, iako je nastupao bez nekolicine iskusnih i važnih igrača (Nikola Peković, Goran Jeretin, Omar Kuk, Nikola Vučević...) uspio je ne samo da nadoknadi zaostatak, već i da preokrene rezultat u svoju korist.

Serijom 14:3 oni su 30 sekundi prije kraja meča stigli na samo koš razlike (68:70), a Srbija je tada šutom iz daljine propustila priliku da poveća prednost. Rašić je nakon toga napravio faul na Ivanovićem, ovaj je promašio sa linije penala, a onda je u borbi pod košem Teodosić novim prekršajem Crnogorcima omogućio da izjednače. Upravo je Sead Šehović to učinio 15 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene (70:70). Isti igrač je u narednom napadu faulirao organizatora igre Srbije, a on je pogodio samo jednom sa linije slobodnih bacanja.

U posljednjem napadu, za koji su Crnogorci imali samo 3,8 sekundi, mlađani Ivanović iskupio se za to što mu je predhodno zadrhtala ruka sa penala, pa je "bombom" sa pola terena utišao 18.150 gledalaca u "Areni" i svom timu donio drugu pobjedu u kvalifikacijama.

SRBIJA: Teodosić 21, Tepić 2, Rašić 8, Paunić, Bjelica 5, Savanović 5, Kešelj 2, Erceg 5, Mačvan 17, Musli, Nedović 2, Štimac 4.

CRNA GORA: Mihailović, Suad Šehović 17, A. Popović 11, Sead Šehović 4, Sekulić 2, Ročesti 6, Dragićević 6, Bjelica 6, M. Popović, Dubljević 11, Dašić, Ivanović 10.

Srbiju poslije poraza pred beogradskom publikom, u prvom takmičarskom meču u Areni poslije kvalifikacija 2008. za Eurobasket u Poljskoj, već u utorak očekuje naredni duel - gostovanje reprezentaciji Slovačke.

(MONDO, foto: Tanjug/Rade Prelić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC