• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Zalet iz Slovačke

Košarkaška reprezentacija Srbije želi da protiv Slovaka nagovijesti bolje igre u kvalifikacijama za EP. Bez Ercega, ali sa Krstićem.

 "ORLOVI": Zalet iz Slovačke  Izvor: MONDO

"Orlovi" su otišli u Slovačku (utorak, 18 sati, Levice) na meč trećeg kola u Grupi A kvalifikacija za Eurobasket.

Slovačka je, bez dileme, najslabija ekipa u grupi, pa reprezentativci Srbije žele da iskoriste utakmicu da što prije zaborave subotnji poraz od Crne Gore u Beogradu i uhvate zalet za sljedeće zadatke.

Protivnik uoči puta nije detaljno analiziran, zna se samo da je najbolji slovački igrač, košarkaš njemačkog Gavela, ali "orlovi" vjeruju da da treba da vode računa o sebi, a ne o domaćinu, svjesni velike razlike u kvalitetu.

Na put nije krenuo Zoran Erceg, koga je selektor Dušan Ivković ostavio u Beogradu na preporuku ljekara, ali će u sastavu biti oporavljeni kapiten Nenad Krstić.

"Treba da se spremamo od utakmice do utakmice. Očekujem igru na višem nivou nego u subotu. Ovaj sistem nam omogućava da brzo zaboravimo bolan poraz od Crne Gore", počeo je priču Ivković pred polazak za Slovačku.

Priznaje da će se sa mogućnostima Slovaka tek upoznati.

"Teško je napraviti analizu Slovačke, jer su sa Islandom igrali bez trojice ključnih igrača. Mi treba da respektujemo svakog protivnika, ali da vjerujemo u sebe. Mnogo je iznenađenja i teških utakmica. Danas ne postoji velika razlika između ekipa prve i druge kategorije. Zato moramo da budemo spremni i ozbiljni", dodao je Ivković.

Nenad Krstić se raduje povratku na parket poslije višemjesečne pauze.

"Pauzirao sam tri mjeseca, povreda je bila teška iako u prvi mah nije tako izgledalo. I rehabilitacija je bila naporna, a sada sam četvrti dan u trenažnom procesu sa ekipom i osjećam se spremnim da igram. Slovačka je slabiji protivnik od Crne Gore, za mene je to dobro da uđem u ritam igre", podvukao je kapiten "orlova".

Aleksandar Rašić očekuje reakciju ekipe poslije poraza.

"Protivnik nam, kao i Island, nije mnogo poznat. Očekujem da ekipe odreaguje poslije neočekivanog poraza od Crne Gore i pokaže da je to bila samo trenutna slabost. Slovačka je sigurno slabija od Crne Gore, ali ne smijemo da je potcijenimo. Nemamo više pravo na kiks u kvalifikacijama", poručio je Rašić.

Milan Mačvan je vratio film na subotnji neuspjeh...

"Žao nam je što smo izgubili zbog ljudi koji su došli da nas gledaju. Mnogi će da kažu da se to nije vidjelo po našoj igri, ali kada smo sjeli u svlačionici, tek smo onda bili svjesni šta smo uradili. Sada moramo da se iskupimo. Slovačka nije protivnik za iskupljenje, ali od nje moramo da počnemo, da pokažemo da možemo mnogo bolje nego protiv Crne Gore", jasan je bio Milan Mačvan.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC