• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Možemo mnogo

Kapiten crveno-belih poručio sa priprema na Zlatiboru da igra u "jednom od dva najbolja Zvezdina tima u prethodnih deset godina".

 Rakočević: Možemo mnogo  Izvor: MONDO

Dolaskom Igora Rakočevića (34 godine, 194cm) navijačima Crvene zvezde uslišena je dugogodišnja želja.

Njihov tim dobio je lidera - jednog od najboljih šutera u istoriji Evrolige i kapitena za veoma važnu sezonu.

Kroz prošlu takmičarsku godinu crveno-bijeli prošli su sa "prinudno" sastavljenim timom od nekoliko igrača matične Crvene zvezde i većine iz FMP Železnika. Izborena su dva finala i dokazan epitet "druge najbolje ekipe u Srbiji".

Sjledeće sezone hoće više.

Od jeseni će krenuti u pohod na plasman u Evroligu, kroz regionalno takmičenje. Za naporne izazove pripremaju se na visinskim pripremama na Zlatiboru, pod vođstvom stručnog štaba Milivoja Lazića.

Igor Rakočević, "produžena ruka trenera na terenu", kaže da crveno-bijeli mogu mnogo, ali da će to morati da dokažu.

"Moguće je da imamo najbolji tim u posljednjih deset godina, s tim što je i ekipa 2004. bila jako dobra... Možda smo tada mogli i do titule da nije bilo incidenata u Vršcu sa policijom i navijačima. Taj tim je igrao jako dobro, možda nije imao kvalitet kao ovaj, ali je igrao fenomenalno. Aktuelni sastav je jedan od dva najbolja tima u posljednjih deset godina, za sada", počeo je priču sa novinarima poslije treninga.

Ne može i neće da obećava trofeje. Trud može.

"Teško je obećati trofej i uspjeh jer čovjek nikad ne zna šta može da se dogodi tokom sezone. Ono što svaki pravi sportista može da obeća su maksimalni trud i posvećenost klubu i navijačima. Samo nam je u glavi osvajanje trofeja i pravljenje dobrih rezultata", dodao je on.

"Hiljadu" je puta ponovljen podatak da je bivši šuter Minesote, Pamese, Reala, Tau Keramike, Efesa i Sijene jedini aktivni igrač poslednje Zvezdine šampionske generacije.

U Beograd je doneo veliko iskustvo i kvalitet. Zato je prvi čovjek kluba Nebojša Čović blistao od zadovoljstva na konferenciji na kojoj mu je predao "stari" dres sa brojem osam i najavio brzo prišivanje kapitenske trake.

"Uželio sam se Srbije. Bukvalno od 20. godine živim daleko od kuće, od tada samo sam jednu godinu proveo u Crvenoj zvezdi. Malo sam bio zabrinut, jer je naša sredina specifična, ogroman je pritisak na sve sportiste i teško je igrati. Međutim, poslije desetak dana sam se navikao jer sam mnogo puta ovo proživio u karijeri. Plan je da ostanem u Zvezdi i poslije karijere, malo po malo već sada učim kako rade ljudi u klubu, ali sam naravno maksimalno posvećen radu na terenu".

Put do Evrolige je teži bez najvatrenijih i najbučnijih navijača. Da li će u klubu pokušati da ih vrate?

"Vidjećemo se sa njima, pričaćemo... Samo preko Jadranske možemo da uđemo u Evroligu, to nam je krajnji cilj i siguran sam da će doći da nam pomognu jer drugog puta ka eliti nemamo".

Pojačanjima je zadovoljan.

"Ekipa zaista izgleda odlično, imamo veliki kvalitet i od toga bi trebalo napraviti igru. Imamo dosta kvalitetnih pojedinaca, dobrog centra, dobre strance i biće zanimljivo. Još samo da se uklopimo".

Izvještač Bete primijetio je na treningu pred novinarima da je od 33 šuteva za tri pogodio 25. Upitan je i da li je zadovoljan svojom formom.

"Kažete 25 od 33? To nije loš procenat, ali uvijek može bolje", počeo je Rakočević... "Neki dobar procenat je od 38 do 43 odsto i to je odličan rezultat na utakmici. Vjerujem da ću biti u dobroj formi".

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC