• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Šta je tu je

Selektor košarkaša BiH i njegovi igrači žale za neiskorištenim zadnjim napadom protiv Gruzije, ali ističu da ih poraz ne smije poremetiti.

 Petrović: Šta je tu je Izvor: MONDO

BiH je u trećoj utakmici poraza kvalifikacija poražena od Gruzije u Skenderiji rezultatom 96:95, iako je moglo biti i drugačije.

Nadoknadili su „zmajevi“ i minus odo dvadeset poena, Teletović je u posljednjem minutu trojkom smanjio na samo poen zaostatka, ali nisu uspjeli da u posljednjem napadu dođu do tek drugog vođstva na meču koje bi im donijelo i pobjedu.

Lopta je došla do Đedovića koji nije uspio da pored nekoliko košarkaša Gruzije šutne ka košu i BiH je upisala prvi poraz u kvalifikacijama.

Jasno je da će košarkaši BiH i stručni štab žaliti za posljednjim napadom, ali ističu da ih ova propuštena prilika neće poremetiti i da je najvažnije da ostanu fokusirani na nastavak kvalifikacija.

“Utakmica je bila kakva je bila, poraženi smo na kraju. Mašić je u nekoliko navrata stajao sam u ćošku, nije bilo pasa. Možda da je Đedović išao licem prema košu, a ne rolingom, možda bi i tad pobijedili, ali šta je tu je.Sutra putujemo u Rumuniju, koja je čak jači protivnik od Gruzije. Atmosfera ostaje neporemećena, a kao i svaki put, idemo na pobjedu u narednoj utakmici”, rekao je selektor Aleksandar Petrović, prenosi scsport.ba.

I gorostasni centar Nedžad Sinanović ističe da ekipa ne smije klonuti duhom poslije ovog dramatičnog poraza.

“Zadnji napad kojeg smo imali nismo iskoristili jer su nas dosta dobro preuzimali, tako da je lopta završila kod Đedovića, koji nije ušao da poentira. Ne smijemo misliti na ovaj poraz, jer sutra putujemo, a imamo još pet utakmica u kvalifikacijama. Iako smo loše igrali prvu četvrtinu, na kraju smo dobro ušli u rezultatski egal, ali nismo imali sreće”, rekao je za sportsport.ba Sinanović.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC