• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda već u klinču

Košarkaša sezona još nije ni počela, a iz tabora vječitih rivala uveliko sijevaju varnice.

 Partizan i Zvezda već u klinču Izvor: MONDO

"Cilj nam je da u svim takmičenjima napadnemo prvo mjesto, u Jadranskoj, Evrokupu, domaćoj Ligi i Kupu", rekao je nedavno, u intervjuu dnevnom listu Informer, Nebojša Čović, predsjednik KK Crvena zvezda Diva.

"Idemo na prva mjesta u svim takmičenjima na kojima učestvujemo", drugačiji izbor riječi, ali istog značenja, imao je, govoreći na temu ambicija, i Duško Vujošević, trener Partizana.

Nema sumnje da će vječiti rivali ove sezone voditi ljutu borbu na svim frontovima, a uvod onima na parketu daju čelnici klubova verbalnim okršajima.

Poslije poraza u prvom kontrolnom meču od ukrajinske Politehnike (73:72), koju vodi naš stručnjak Željko Lukajić, trener Partizana, Duško Vujošević osvrnuo se na dešavanja u taboru ljutog rivala.

"Postoje indicije dijela države da bi neki naši protivnici mogli da kupe, ili da ih nova vlast koja je došla, časti titulom. Misle da su došli na vlast da bi i Zvezda došla na prvo mjesto. Bez obzira na to, gledaćemo da riješimo našu finansijsku situaciju koja nije laka i da sa ovim mladim timom, dopunjenim sa igračima koji su povrijeđeni, Lučić, Anđušić i Musli, pri reprezentaciji, idemo na prva mjesta u svim takmičenjima na kojima učestvujemo", rekao je Vujošević u izjavi za SOS kanal.

Trener crno-bijelih najavljuje obračun sa svima koji se bave sumnjivim poslovima.

"Da meataforički da kažem, hvataćemo za vrat svakoga ko hoće da lovi u mutnom, kao što su već počeli", izjavio je Vujošević, povratnik za kormilo Partizana.

Naravno, obraćanje trenera crno-bijelih može se okarakterisati kao replika na intervju koji je Nebojša Čović nedavno dao dnevnom listu "Informer".

Čović je jasno stavio do znanja da su ambicije Crvene zvezde Diva u predstojećoj sezoni najviše.

"To uopšte ne krijemo. Kao što ne krijemo da ćemo napasti i sve druge faktore koji probaju da nas uvedu u neregularnosti. Više ćutanja nema. A to znači, ako hoće da muljaju sa sudijama, metaforički rečeno, hvatamo za vrat", rekao je tada predsjednik crveno-bijelih.

Prvi čovjek tima sa Malog Kalemegdana kometarisao je i raspodjelu finansijskih sredstava.

"Prošle sezone imali smo jednog državnog sponzora, "Telekom", koji nam je dao 200.000 evra. Naš veliki rival imao je istog sponzora,samo ne znam da li je suma za njih bila tri ili četiri puta veća. Tako više neće moći. Ne želim da se vraćam u prošlost, jer znam da je bilo nepravde i kad je Zvezda imala državne pare, a Partizan nije, pa se zatim situacija okrenula. Sistem koji ćemo postaviti regulisaće potrebu da Partizan dobije državne pare, a da Zvezda dobije isto, samo deset odsto manje dok je slabije plasirana od Partizana. Srbiji su potrebni Zvezda i Partizan", ocijenio je Čović dodajući da će "iskoristiti sva poznanstva, vještine i iskustvo iz privrede, politike i sporta da poveže sve zvjezdaše koji mogu da pomognu, ma kojoj stranci ili kompaniji pripadaju":

"Bez obzira na sve oštre razlike,dogovorili smo se da mi koji volimo Zvezdu budemo objedinjeni. Naravno tu je i gospodin Vučić. Zašto bismo krili, kad to radi i Partizan? Ovdje ništa ne može bez politike, ali sve će biti u okvirima zakona i normalnog poslovanja", naglasio je Čović dodajući:

" Pokazaće se ko koga gura i gdje ga gura. Polemika sa ostrašćenim i nebitnim ljudima za Zvezdu je gubljenje vremena. Želim dobre odnose sa svima, pa i s Partizanom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC