• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordon: Nisam čuo za Vujoševića

Posljednje pojačanje šampiona Srbije, u liku mladog američkog košarkaša, stiglo u Beograd. Priznaje da vrlo malo zna o klubu u koji dolazi.

 Gordon: Nisam čuo za Vujoševića Izvor: MONDO

Dru Gordon, krilni centar, nova akvizicija Partizana mt:s od četvrtka je u srpskoj prestonici. Na aerodromu su doček pripremili predstavnici kluba, Mlađan Šilobad, direktor i Rade Filipović, menadžer, odnosno novinari sa spremljenim pitanjima za novo pojačanje u redovima crno-bijelih.

Gordon je bio uzbuđen, priznao je to nakon što je "pregrmio" problem sa nestalim prtljagom.

"Čuo sam da je u Evropi drugačije od onoga na šta sam navikao. Ali, nemam straha, treme, mislim da je ovo izazov, i to koristan u karijeri. Dolaskom u Partizan uradio sam pravu stvar", rekao je 22 godišnji Amerikanac priznavši da ne raspolaže sa puno informacija o klubu čiji dres nositi niti o zemlji u kojoj će da živi narednih godinu dana:

"Ne znam puno o vašoj zemlji, ali sam prijatelj sa Nikolom Dragovićem sa kojim sa igrao u UCLA i on mi je pričao jako lijepe stvari o Srbiji. Od igrača u klubu poznajem Horhea Gutijareza. Nadam se da će ostati sa nama i da će nam pomoći da ostvarimo pobjede", smatra Goron a na pitanje novinara koliko je upućen u principe rada trenera Partizana Duška Vujoševića, mladi krilni centar je iskreno odgovorio:

"Nisam čuo za Vujoševića ranije. Radujem se što ću imati priliku da ga upoznam i vidim kakav je trener. Spreman sam da radim šta god on zahtijeva od mene", rekao je Amerikanac u izjavi za Sportski žurnal.

Gordon je visok 205 cm, težak 111 kilograma, posjeduje impozantnu figuru, tvrdi da zna da igra na obje centarske pozicije, a da može da pokrije i "trojku":

"Sve zavisi od zahtijeva trenera. Radio sam i takve poslove, pored onog osnovnog što piše u mom radnom kartonu", kaže Gordon i dodaje da se raduje nastupu u elitnom klupskom takmičenju Starog kontinenta:

"Sviđa mi se Evroliga. Daje mi šansu da putujem, da upoznajem neke druge igrače koje inače nikada ne bih video. Ali prvenstveno će mi pomoći da budem bolji. Spreman sam da počne".

Amerikanac, kao što je rečeno nema internacionalnog iskustva, u svojoj biografiji može da se pohvali samo nastupima za koledž tim. Prvo je igrao za slavni univerzitet UCLA, a pošto se posvađao sa trenerom, prihvatio je ponudu Nju Meksika.

Kao senior je igrao 30 minuta po utakmici i bilježio 13,4 poena, 10,9 skokova i 1,2 blokade. Slične prosjeke imao je i sezonu prije toga.

Gordon je još priznao da su ga navijači Partizana kontaktirali preko Twittera i upoznali ga sa atmoserom koju prave u Pioniru.

"Naježio sam se kada sam video klipove sa utakmica. Moj koledž je sličan tome. Navijači su i tamo prilično bučni, ali ovo je kao da prelazim na jedan viši nivo atmosfere. Izgleda da će ovo biti zabavna godina", zaključio je Gordon.

Mediji su do skora spekulisali da bi aktuelni šampion, osim Drua Gordona mogao da angažuje još jednog američkog internacionalca, Džej Ar Bremera, koji igra na poziciji organizatora igre. Ipak, Dragan Todorić, sportski direktor crno-bijelih demantovao je ove navode.

"Nikoga više ne dovodimo, pogotovo plejmejkera. Uostalom, imamo trojicu na tom mjestu", rekao je Torodić za Sport praktično stavljajući tačku na prelazni rok kada je o Partizanu riječ:

"Stigao je Gordon, imamo još trojicu igrača na probi od ranije, Degara, Gutjereza i Bortolina, a do nedjelje ćemo odlučiti ko od njih ostaje. "

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC